Ολυμπιακοί Αγώνες – Στέφανος Ντούσκος – Οι κόποι, οι στερήσεις και ο θρίαμβος
Σύμφωνα με τον κ. Χριστογιάννη, ο Στέφανος Ντούσκος αφιερώθηκε στην κωπηλασία
Όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει για τον θρίαμβο του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία.
Για εκείνον μίλησε ο Γιάννης Χριστογιάννης, ο γιατρός της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας. Αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στην κωπηλασία, αλλά και στους μόχθους και τις στερήσεις χρόνων που πέρασε για να φτάσει την πολυπόθητη πρωτιά.
«Ο Στέφανος ξεκίνησε το 2012 την κωπηλασία. Στην αρχή ήταν στην ελαφριά κατηγορία και κατάφερε στους Ολυμπιακούς του Ρίο να είναι έκτος Ολυμπιονίκης. Αποφάσισε να αλλάξει κατηγορία και να μπει στην βαριά».
Σύμφωνα με τον κ. Χριστογιάννη, ο Στέφανος Ντούσκος αφιερώθηκε στην κωπηλασία. Οι απαιτητικές ώρες προπόνησης τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί από την κοινωνική ζωή, ενώ «πάγωσε» και τις σπουδές του στην Ιατρική.
Ωστόσο, όλοι αυτοί οι κόποι στο τέλος τον δικαίωσαν και με το παραπάνω.
Μάλιστα, ο κ. Χριστογιάννης έβαλε «φρένο» στη φήμη που ήθελε τον Ολυμπιονίκη να τρέφεται με παγάκια.
«Το 2016 έπρεπε να είναι 70 κιλά και μερικές φορές για να πετύχει τα κιλά έκανε την αφυδάτωσή του. Έτρωγε πολύ λίγο, έτρωγε σαλάτες και για να ξεγελάσει την πείνα του έπαιζε με παγάκια στο στόμα του».
Ο Στέφανος Ντούσκος δεν επαναπαύτηκε στο χρυσό μετάλλιο. Οι στόχοι του συνεχίζουν να κοιτούν στην κορυφή και πλέον η νίκη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σε θέση να του προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια από το κράτος και τους χορηγούς. Μάλιστα, σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ιατρική.
«Φέρνω το χρυσό μετάλλιο»
Ο Ολυμπιονίκης ούτε που πίστευε την πανηγυρική πρωτιά του. Τα πρώτα του λόγια ήταν «φέρνω το χρυσό μετάλλιο», το οποίο αφιέρωσε στον κ. Χριστογιάννη.
«Είναι ένα παιδί που έχει τις αρχές της ελληνικής οικογένειας. Εκτιμάει ότι του δώσεις και θα σου ανταποδώσει», είπε βαθιά συγκινημένος ο γιατρός της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας.
Ο Στέφανος Ντούσκος αποχαιρετάει σήμερα το Τόκιο και αναχωρεί για Αθήνα. Την Δευτέρα θα επιστρέψει στα Γιάννενα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, με τους συμπατριώτες του να του ετοιμάζουν μεγάλη υποδοχή.
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026

