Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέσποινα Βανδή: Βρήκαμε την συνταγή για το κέικ που της ετοίμασε ο γιος της Γιώργος

Δέσποινα Βανδή: Βρήκαμε την συνταγή για το κέικ που της ετοίμασε ο γιος της Γιώργος

Ο Γιώργος Νικολαΐδης συχνά μαγειρεύει και έχει κληρονομήσει την αγάπη του για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική από την μαμά, Δέσποινα Βανδή, η οποία συνέχεια δημοσιεύει φωτογραφίες από τις νοστιμιές που της φτιάχνει.

Η Δέσποινα Βανδή άλλωστε είναι μια πολύ τρυφερή μαμά και λατρεύει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά της. Πολλές φορές, μάλιστα, μέσα από τα social media μοιράζεται με τους ακολούθους της στιγμές με την Μελίνα και τον Γιώργο.

Ο Γιώργος Νικολαΐδης συχνά μαγειρεύει και έχει κληρονομήσει την αγάπη του για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική από την μαμά, Δέσποινα Βανδή, η οποία συνέχεια δημοσιεύει φωτογραφίες από τις νοστιμιές που της φτιάχνει.

Αυτό έγινε και σήμερα, αφού η Δέσποινα Βανδή κοινοποίησε στο Instagram το λαχταριστό γλυκό που απόλαυσε από τα χέρια του γιου της, που δεν ήταν άλλο από ένα εντυπωσιακό cake red velvet.

Εμείς βρήκαμε την συνταγή για το απόλυτο κέικ που θα γίνει το αγαπημένο σας…

Υλικά

  • 465 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 170 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 460 γρ. ζάχαρη 
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 6 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 κ.σ. κακάο 
  • 1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 370 γρ. ξινόγαλα 
  • 1 1/2 κ.γλ. ξύδι
  • 1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Για το γλάσο κρέμας τυριού:

  • 125 γρ. τυρί κρέμα 
  • 125 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη red velvet cake:

  • Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ, στη μεσαία ταχύτητα του σταθερού μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά και αφράτη κρέμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ και χτυπάμε καλά.
  • Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε το αλάτι και το ξινόγαλο. Τα ρίχνουμε στο μείγμα κέικ μας σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με το αλεύρι. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το ξύδι και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Με μια μαρίζ, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ, ελέγχοντας ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί και το μείγμα έχει απαλή υφή.
  • Σε δυο αλευρωμένες και βουτυρωμένες φόρμες για κέικ 20 εκ. ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.

Για το γλάσο κρέμας:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα ενός μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά.
  • Σταδιακά, κοσκινίζουμε στο μείγμα τη ζάχαρη άχνη σε 5 δόσεις, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.
  • Καλύπτουμε το γλάσο με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024