Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εγκατέλειψαν τα social media και κέρδισαν το χρυσό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εγκατέλειψαν τα social media και κέρδισαν το χρυσό

Μετά τη σοκαριστική αποχώρηση της Σιμόν Μπάιλς, κι άλλες αθλήτριες μίλησαν ανοιχτά για την ψυχολογική πίεση των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά την αποχώρηση της τέσσερις φορές χρυσής Ολυμπιονίκη, Σιμόν Μπάιλς, από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για λόγους ψυχικής υγείας, που έσκασε σαν βόμβα στον χώρο του διεθνούς αθλητισμού, και άλλοι κορυφαίου αθλητές μίλησαν για τον τρόπο που προσπαθούν να διαφυλάξουν την ψυχική τους υγεία.

Η Αυστραλή κολυμβήτρια, Αριάρν Τίτμους, που έχει κατακτήσει ήδη δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε ότι έχει σβήσει όλες τις εφαρμογές κοινωνικών δικτύων από το κινητό της προκειμένου να αποφύγει τις «εξωτερικές πιέσεις».

«Όσο κι αν θεωρώ πως το να λαμβάνεις μηνύματα από όλους είναι πραγματικά υπέροχο και ότι είναι καλό να τα κοιτάζεις και λίγο, μερικές φορές μπορεί να γίνει λίγο πιεστικό», σημείωσε μετά τη νίκη της στην τελευταία αναμέτρηση με την Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέκι την Τετάρτη, στα 200 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης.


«Επομένως στην πραγματικότητα μιλάω μόνο με την οικογένειά μου, και πάλι λίγο, δεν μιλάω πολύ ούτε με εκείνους. Προσπαθούσα απλώς να μην διαβάζω τίποτα γιατί πιστεύω πως προσθέτει επιπλέον πίεση,. Εννοώ, έβαλα την κολλητή μου χθες το βράδυ να μπει στο Instagram μου και να κάνει μια ανάρτηση εκ μέρους μου».

«Δηλαδή δεν μπήκα καν για να κάνω ανάρτηση, αλλά εκείνη μου είπε ότι έχω αμέτρητες ειδοποιήσεις», εξήγησε η 20χρονη. «Έτσι όταν ξαναμπώ ξέρω ότι θα έχω πολλά να δω. Όμως νομίζω ότι είναι καλό να μπορείς να είσαι εκτός όταν αγωνίζεσαι. Είναι άλλο ένα πράγμα για το οποίο δεν θα πρέπει να ανησυχείς».

Για την Ολλανδή ποδηλάτισσα Ανεμιέκ βαν Φλόιτεν, η αποχώρηση από τα κοινωνικά δίκτυα ήταν μια επιλογή που έκανε για να διατηρήσει την ψυχική της υγεία μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή που είχε κατά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο αγώνισμα δρόμου γυναικών την Κυριακή.

Καθώς διέσχιζε τη γραμμή τερματισμού μετά από 147 χιλιόμετρα, ύψωσε ενθουσιασμένη τα χέρια της, πιστεύοντας πως είχε κερδίσει το χρυσό.

Όμως δεν γνώριζε ότι η Άννα Κιζενχόφερ από την Αυστρία είχε ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού πολύ νωρίτερα από εκείνη.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις συνέπειες αυτής της άτυχης στιγμής, η βαν Φλόιτεν αποφάσισε να μείνει μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα, πράγμα που επιβεβαίωσε και η ίδια:

«Απομακρύνθηκα από τα κοινωνικά δίκτυα και το συμπέρασμα που έβγαλα από το αγώνισμα δρόμου ήταν ότι είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση που έχω υπάρξει», δήλωσε στους δημοσιογράφους.


Λίγες ημέρες μετά, θα κατάφερνε να κατακτήσει και το πολυπόθητο χρυσό.

Πηγή: CNN

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024