ΣΥΡΙΖΑ: Το Σύνταγμα ενώνει, δεν διχάζει – Ατόπημα Μητσοτάκη
«Διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί. Το Σύνταγμα, όμως, ενώνει και δεν διχάζει. Ο μόνος που διχάζει είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του» αναφέρε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ ο πρωθυπουργός.
Ατόπημα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση του πρωθυπουργού να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να απαντήσει στους αντιεμβολιαστές.
«Διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί. Το Σύνταγμα, όμως, ενώνει και δεν διχάζει. Ο μόνος που διχάζει είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του» αναφέρε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται επανειλημμένως να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες του για την κατάσταση που έχει βρεθεί πλέον η χώρα.
»Εμφανίστηκε για άλλη μια φορά για να διχάσει τον ελληνικό λαό, και όχι για να τον ενώσει στην κοινή προσπάθεια.
»Μάλιστα διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί.
»Το Σύνταγμα, όμως, ενώνει και δεν διχάζει. Ο μόνος που διχάζει είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
»Βεβαίως και το κράτος δικαιούται να αξιώνει από τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Κι αυτό ακριβώς είναι το νόημα για την καθολικότητα του εμβολιασμού.
»Όμως το Σύνταγμα λέει επίσης ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Και ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας.
»Ας ανοίξει το Σύνταγμα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα κουραστεί να το βρει, είναι στο ίδιο άρθρο με τη διάταξη που επικαλέστηκε, στην παράγραφο 1 του άρθρου 25.
»Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο θα έγραφε κάτω από την βάση. Ευτυχώς για αυτόν όμως δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει από το δημόσιο πανεπιστήμιο».
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
