Εμείς οι λάτρεις του κρασιού (όλον τον χρόνο και όλες τις εποχές!) συνηθίζουμε να ακούμε το καλοκαίρι ότι το κρασί δεν δροσίζει, παρά ζεσταίνει και βαραίνει.

Τι να κάνουμε, όμως, που το προτιμούμε από την μπίρα;

Η τέλεια λύση είναι να το ανακατέψουμε με χυμούς ή αναψυκτικά και πάγο, για να φτιάξουμε τέλεια, δροσιστικά κοκτέιλ.

Φυσικά, θα κεράσουμε και τους φίλους μας που ορκίζονται στην μπίρα τους… Δείτε αυτές τις τρεις καλοκαιρινές συνταγές και επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει περισσότερο.

Tinto de Verano

1/2 ποτήρι ερυθρό κρασί Merlot ή Αγιωργίτικο
1/2 ποτήρι γκαζόζα
1 κουταλιά χυμό lime
πάγος
Γαρνίρισμα: φέτα lime

Εκτέλεση:

Συνδυάστε το κόκκινο κρασί και τη γκαζόζα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Ανακατέψτε ελαφρά και προσθέστε μια φέτα λεμόνι.

Πειραματιστείτε με τα ποτήρια και συνδυάστε διαφορετικά σκεύη μεταξύ τους

Star Gazer

2 μερη chardonnay
1 μέρος μαύρο ρούμι
½ μέρος εκχύλισμα βανίλιας
½ μέρος χυμό ανανά
Γαρνίρισμα: φέτα λάιμ

Εκτέλεση:

Συνδυάστε τα συστατικά σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο.

Ανακινήστε και σουρώστε σε ένα ποτήρι. Γαρνίρετε με μια φέτα lime.

Συνδυάστε τα κρασοκοκτέιλ σας με φρέσκα φρούτα εποχής

Summer sangria

2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
1 φιάλη 750 ml λευκό κρασί Sauvignon Blanc ή Μαλαγουζιά
1/2 φλιτζάνι ελαφρύ ρούμι
4 φλιτζάνια σόδα

Εκτέλεση:

Προσθέστε τις φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα, στη συνέχεια τα μήλα και τέλος τις φράουλες.

Ρίχνουμε το κρασί και το ρούμι.

Καλύψτε την κανάτα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο και προσθέστε τη σόδα. Όταν σερβίρετε προσθέστε μερικά κομμάτια φρούτων στο ποτήρι.