Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας κινηματογράφος για τα αδέσποτα

Ένας κινηματογράφος για τα αδέσποτα

Τα αδέσποτα ζώα και η φροντίδα τους είναι κοινωνική ανάγκη. Είναι κοινωνική υποχρέωση και σίγουρα οι θεσμοί από μόνοι τους αδυνατούν να τα καταφέρουν χωρίς την αρωγή των πολιτών. Ο πληθυσμός τους άλλωστε θα ήταν διαχειρίσιμος αφού οι δημοτικές δομές καλύπτουν τις ανάγκες στείρωσης, τροφής και εμβολιασμού. Δεν είναι όμως διαχειρίσιμος αφού ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται επειδή κάποιοι πολίτες από δεσποζόμενα τα κάνουν αδέσποτα.

Σήμερα Τετάρτη 21/7 το βράδυ στις 9:00 στο ΣΙΝΕ ΦΙΛΟΘΕΗ παίζεται η  ταινία Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ – TWIST και αυτό θα ήταν απλά η αναφορά για μια ταινία σε έναν κινηματογράφο για την οποία δεν θα κάναμε ρεπορτάζ. Η διαφορά είναι πως όλα τα έσοδα σήμερα από τα εισιτήρια θα διατεθούν προς στήριξη των αδέσποτων ζώων του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και συγκεκριμένα της εθελοντικής ομάδας ΖΩΦΙΨΥ που αποτελείται από κατοίκους της περιοχής και η οποία από το 2011 έχει αναπτύξει σημαντική δράση για την προστασία των αδέσποτων.

Μεριμνά για τη στείρωση, περίθαλψη, φιλοξενία και υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, αλλά και την ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων του Δήμου. Στόχος της μάλιστα είναι να βρεθούν κατάλληλες οικογένειες που θα υιοθετήσουν τα αδέσποτα και εγκαταλειμμένα ζώα και έτσι να μειωθεί δραστικά ο αριθμός τους.

Σαφώς τα έσοδα μιας κινηματογραφικής παράστασης δεν θα λείψουν από τον δήμο, ενώ αντιθέτως θα βοηθήσουν πολύ στην αντιμετώπιση των εξόδων του φιλοζωικού σωματείου, οπότε ο δήμος πήρε μια καλή απόφαση.

Στο συγκεκριμένο δήμο πάντως αδέσποτα σκυλάκια δύσκολα θα συναντήσουμε αφού όπως φαίνεται τόσο οι θεσμοί, όσο και οι κάτοικοι με την ομάδα των εθελοντών φροντίζουν για αυτό. Αλλού δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό και όπως αναφέραμε στον πρόλογο το φαινόμενο αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων σκυλιών θα συνεχίζεται να υφίσταται σε όλη την χώρα αν οι πολίτες δεν αποκτήσουν: όχι φιλόζωα αισθήματα καθώς δεν έχουν αυτή την υποχρέωση. Αλλά λογική σκέψη. Διότι όποιος αποφασίζει να αποκτήσει ένα σκυλάκι για το σπίτι του και μετά το παρατήσει στους δρόμους ενώ υπάρχουν δομές να το πάει προς υιοθεσία, τότε αυτό που του λείπει σε υπερθετικό βαθμό, είναι η λογική.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024