Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υιοθετούν σκυλιά και δίνουν το παράδειγμα.

Υιοθετούν σκυλιά και δίνουν το παράδειγμα.

Ο δήμος Ηρακλείου είναι ένας μεγάλος δήμος. Όχι όμως τόσο μεγάλος ώστε να έχει 5 χιλιάδες αδέσποτα σκυλάκια. Εργαζόμενοι του δήμου έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι Καθαριότητας στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή, οι οποίοι υιοθέτησαν δύο σκυλιά από το Δημοτικό Κυνοκομείο, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Η Νεζού και η Πάττυ απέκτησαν νέο σπίτι καθώς από σήμερα και στο εξής θα φροντίζονται με αγάπη από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Το Δημοτικό Κυνοκομείο  φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του 80 ζώα, ενώ εκτιμάται ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν περίπου 5.000 αδέσποτα σκυλιά. Το 2019 έγιναν 80 υιοθεσίες, το 2020 100 και το 2021 έως τώρα έχουν υιοθετηθεί 40 σκυλιά.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη συνεχάρη τους εργαζομένους στην Καθαριότητα για την κίνηση τους καλώντας τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Όπως επεσήμανε η κ. Καναβάκη: «Προχωρήσαμε σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και να παροτρύνουμε τους πολίτες να υιοθετούν αδέσποτα από το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου. Το ζήτημα των αδέσποτων είναι  σοβαρό καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με στοχευμένες κινήσεις».

Όπως γίνεται αντιληπτό ο δήμος Ηρακλείου απευθύνει πρόσκληση για δράση ώστε να περιοριστούν τα αδέσποτα σκυλιά και να υιοθετηθούν όσα περισσότερα γίνεται. Να καταθέσουμε μια ιδέα προς τον δήμο Ηρακλείου αλλά και γενικότερα. Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι από μια απόφαση σοβαρή για κάθε ιδιώτη είτε οικογένεια.

Διότι ο αριθμός των 5 χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στο Ηράκλειο και εκατοντάδων χιλιάδων σε όλη την χώρα αποδεικνύει πως ελάχιστοι άνθρωποι που αποκτάνε σκύλο έχουν επίγνωση των απαιτήσεων μιας τέτοιας επιλογής. Άρα συστήνουμε σε κάθε δήμο της χώρας να μαθαίνει στον κόσμο τι σημαίνει να έχεις σκύλο στο σπίτι σου. Η φροντίδα που απαιτείται, η ιατροφαρμακευτική δαπάνη, η δαπάνη σίτισης, η συμπεριφορά που συνίσταται απέναντι σε κάθε ζωάκι και τόσα άλλα.

Διότι τα πεπραγμένα της χώρας δείχνουν 2 πράγματα. Πως όσοι επιλέγουν την συντροφιά ενός ζώου δεν έχουν καμία ιδέα της δέσμευσης που αναλαμβάνουν, είτε πως ακόμη και αν το γνωρίζουν είναι τόσο αναίσθητοι που στη πρώτη δυσκολία το παρατάνε στους δρόμους. Επίσης, όσοι δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να δίνουν σε όσες οικογένειες έχουν την επιθυμία να αυξήσουν τα μέλη τους με ένα σκυλάκι, ένα οικονομικό βοήθημα με την μορφή κουπονιού ώστε να προμηθεύονται τα είδη πρώτης ανάγκης για το σκύλο τους.

Μην λησμονούμε πως πολλές κατάλληλες οικογένειες θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκύλο αλλά οι οικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα σε όλη την χώρα. Αδέσποτα και πρώην δεσποζόμενα. Αυτό είμαστε ή μπορούμε καλύτερα;

Όσοι ενδιαφέρονται πάντως να υιοθετήσουν αδέσποτο ζώο στο Ηράκλειο μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2810336122 και 2816008470

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024