Το υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας σχεδιάζει τη δημιουργία μουσείου για να φιλοξενήσει περισσότερα από 23.000 έργα τέχνης που άφησε πίσω του ο εκλιπών πρόεδρος του ομίλου Samsung, Λι Κουν Xι.

Ο Λι, ο πλουσιότερος άνδρας στη Νότια Κορέα, πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 2020, σε ηλικία 78 ετών.

Τον Απρίλιο, οι κληρονόμοι του δήλωσαν ότι θα δωρίσουν τη συλλογή τέχνης της οικογένειας, αξίας περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικά Μουσεία.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας, Χουάνγκ Χι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εξήγησε ότι τα 23.181 έργα τέχνης είναι πιο κατάλληλο να φιλοξενηθούν σε ένα ξεχωριστό Μουσείο.

«Υπάρχει ανάγκη να χτιστεί μια νέα αίθουσα τέχνης για να γίνει καλύτερη διαχείριση της δωρεάς συλλογής τέχνης και να μελετηθούν τα ευρείας γκάμας έργα τέχνης», είπε, σύμφωνα με την The Korea Herald.

«Ο στόχος είναι να μοιραστούμε τη συλλογή των δωρητών και τη φιλοσοφία της με το ευρύτερο κοινό» σημείωσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εκτάσεις του Εθνικού Μουσείου της Κορέας στην περιοχή Γιόνγκσαν-γκου και κοντά στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, της Κορέας (MMCA) εξετάζονται ως πιθανές για να φιλοξενήσουν τη συλλογή.

Η τελική τοποθεσία θα αποφασιστεί έως το τέλος του έτους και το πολιτιστικό ίδρυμα θα φέρει την ονομασία «Μέγαρο Δωρεάς Λι Κουν Xι».

Ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας υπολόγισε ότι το κόστος του πρότζεκτ θα ανέλθει σε περίπου 100 δισεκατομμύρια γουόν (87,8 εκατομμύρια δολάρια).

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι υπάρχουν σχέδια για την παρουσίαση των έργων τέχνης σε μια περιοδεύουσα έκθεση σε όλη τη χώρα που θα διοργανωθεί στο τέλος του 2022 και πιθανά σχέδια για την προβολή τους και σε διεθνή Μουσεία.

Σύμφωνα τέλος με το ΑΠΕ, κάποια από τα έργα θα εκτεθούν στο Εθνικό Μουσείο της Κορέας και στο MMCA από τις 21 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο