Παρά το γεγονός ότι η Ολλανδία πήγε με μεγάλες φιλοδοξίες στο Euro, αποκλείστηκε πρόωρα μετά την κάκιστη εμφάνιση και την ήττα με 0-2 από την Τσεχία, στους «16» της διοργάνωσης.
Ένα αποτέλεσμα που όπως φαίνεται θα στοιχίσει στον Φρανκ Ντε Μπουρ αφού σύμφωνα με ΜΜΕ από την Ολλανδία δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.
Τα μέλη της Ομοσπονδίας της χώρας είναι απογοητευμένα τόσο για τον αποκλεισμό αλλά και για την εικόνα των «Οράνιε» στη διοργάνωση που διέψευσαν τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν πριν το τουρνουά.
Η CAF εξέδωσε και νέα ανακοίνωση για το μείζον θέμα του τελικού Μαρόκο - Σενεγάλη, προαναγγέλλοντας... μεταρρυθμίσεις, κάνοντας την κριτική ακόμη πιο έντονη, την ώρα που οι νικητές (στο γήπεδο), συνεχίζουν να στήνουν γιορτές για τον τίτλο που κατέκτησαν.