Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο κεφάλαιο των startups

Το νέο κεφάλαιο των startups

Tι συνέβη και ένας πρωθυπουργός ασχολείται με τις startups σε μια περίοδο που πόρρω απέχει για να χαρακτηρισθεί προεκλογική;

Θα μπορούσε να ήταν απλά μια ανάρτηση στο facebook, ίσως και μια φωτογραφία στο Instagram…

Στις 15 Ιουνίου 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτσάκης συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου τον ιδρυτή της Instashop, Γιάννη Τσιώρη, ένα πρωταθλητή στο τομέα των εξαγορών στο χώρο των startups καθώς το 2020, η εταιρεία που δημιούργησε μαζί με την Ιωάννα Αγγελιδάκη εξαγοράστηκε από την γερμανική Delivery Hero έναντι περίπου 300 εκ. ευρώ. Η εταιρεία τους, Instashop, μέσα σε λίγα χρόνια από την ίδρυσή της το 2015 έγινε η κυρίαρχη πλατφόρμα παραγγελίας ειδών παντοπωλείου στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Σήμερα, η εφαρμογή της Instashop μιλά και ελληνικά (με ότι αυτό σημαίνει) και η εταιρεία επεκτείνει την τεχνολογική βάση που διέθετε στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης με ένα ικανό δυναμικό μηχανικών και άλλων εξειδικευμένων στελεχών.

Στις 18 Ιουνίου 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις λίγες ώρες που έμεινε στα Γιάννενα – για το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο- κατάφερε να επισκεφθεί επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer που σήμερα απασχολεί σχεδόν 50 μηχανικούς με προοπτική τα επόμενα χρόνια ο αριθμός τους να μεγαλώσει και άλλο, φθάνοντας τους 150 με 200. Και όπως λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας το συγκεκριμένο Κέντρο «παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της TeamViewer». Να υπενθυμίσω πως η TeamViewer είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρία τεχνολογίας που παρέχει μια πλατφόρμα συνδεσιμότητας για απομακρυσμένη πρόσβαση, έλεγχο, διαχείριση, παρακολούθηση και επισκευή συσκευών οποιουδήποτε είδους – από φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έως βιομηχανικά μηχανήματα και ρομπότ.

Στο ενδιάμεσο, στις 17 Ιουνίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την απόφαση της να προχωρήσει στη διοργάνωση μιας διαγωνιστικής διαδικασίας – σε 10 ξεχωριστές ενότητες- για τα Εθνικά Βραβεία για τις startups που έχουν προλάβει μέσα στους 5 πρώτους μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας να ενταχθούν στο Μητρώο του Elevate Greece.

Αλλά, τι συνέβη και ένας πρωθυπουργός ασχολείται με τις startups σε μια περίοδο που πόρρω απέχει για να χαρακτηρισθεί προεκλογική; Η απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση του με τον Γιάννη Τσιώρη με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων, «για τo μέλλον της καινοτομίας και του οικοσυστήματος τεχνολογίας στην Ελλάδα, για την προσέλκυση νέων Ξένων Επενδύσεων, την Ελληνική Διασπορά στον χώρο της Καινοτομίας και τη διασύνδεσή της με την πατρίδα», δήλωσε ότι «αποτελεί συνειδητή επιλογή του να βρίσκεται πολύ κοντά στο οικοσύστημα των Start-up επιχειρήσεων» και να επιβραβεύει επιτυχίες και να αναδεικνύει καλές επιχειρηματικές επιλογές και συμπεριφορές.

Επιπλέον, από τα Γιάννενα ο πρωθυπουργός δίνει και την οικονομική διάσταση όλων αυτών των δραστηριοτήτων: «Η απόφαση της TeamViewer να επενδύσει στην Ελλάδα ως βασικός κόμβος Καινοτομίας και Ανάπτυξης, επιβεβαιώνει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Γινόμαστε γρήγορα σημείο αναφοράς για ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και λογισμικού στον κόσμο και το έργο που πραγματοποιείται σε αυτό το Κέντρο είναι έργο αιχμής. Σήμερα κατάφερα να γνωρίσω μερικούς από τους εξαιρετικούς μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται εδώ. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι της περιοχής που τώρα αξιοποιούν τις δυνατότητές τους εδώ στην Ελλάδα, και ταλαντούχοι μηχανικοί που επέλεξαν να έρθουν από το εξωτερικό και να εργαστούν εδώ, λόγω των ευκαιριών που τους προσφέρει τώρα η Ελλάδα. Τα Ιωάννινα επιδιώκουν να γίνουν βασικός πυλώνας της σύγχρονης οικονομίας μας και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024