Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και εξήγησε πως από την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή «θα αρχίσει να εγκρίνει τα πρώτα εθνικά σχέδια».

Και τα λεφτά; «Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα αρχίσουν να εισρέουν τις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε η πρόεδρος (8/6).

Προφανώς η κυρία Ούρσουλα είναι ανενημέρωτη.

Διότι ακριβώς την προηγούμενη μέρα η πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ Νοτοπούλου δήλωνε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης τείνει να γίνει ακόμη μια χαμένη ευκαιρία».

Και πώς χάθηκε η ευκαιρία αφού ακόμη δεν φτιάχτηκε;

Επειδή (κατά τη Νοτοπούλου) «σημαντικοί πόροι διανεμήθηκαν σε γνωστούς και φίλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη» (7/6).

Ωπα! Νάτο το μυστικό.

Διότι η πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι τα χρήματα θα έλθουν τις επόμενες εβδομάδες κι αφού πρώτα εγκριθούν τα εθνικά σχέδια. Ενώ η πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει ότι «σημαντικοί πόροι» έχουν ήδη διανεμηθεί «σε γνωστούς και φίλους» του Μητσοτάκη.

Πώς το κατάφερε ο παμπόνηρος Μητσοτάκης; Και μάλιστα χωρίς να τον πάρει χαμπάρι η Ούρσουλα αλλά μόνο η Νοτοπούλου;

Δεν ξέρω. Αλλά υποψιάζομαι ότι κάποια κομπίνα γίνεται με τα χρέη της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα θυμήθηκε ο Τσίπρας κατακαλόκαιρο, πριν φύγουμε για διακοπές κι ενώ είχαμε ήδη ανέβει στα οδοφράγματα για τη «μητέρα των μαχών» του εργασιακού.

Η ΝΔ από την άλλη υποστηρίζει ότι δεν έχει δανειστεί ούτε ευρώ από το 2016 που έγινε αρχηγός ο Μητσοτάκης κι ότι αυτό αποδεικνύεται από τους ισολογισμούς της.

Πώς το καταφέρνει λοιπόν ο Μητσοτάκης και μοιράζει λεφτά πριν ακόμη εισπραχθούν από ένα Ταμείο που ακόμη δεν υπάρχει;

Υποψιάζομαι ότι παίρνει τα λεφτά των δανείων (για τα οποία τον κυνηγάει ο Τσίπρας) και τα μοιράζει σε «φίλους και γνωστούς» (για τους οποίους τον κυνηγάει η Νοτοπούλου).

Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει τυχαία. Συμβαίνει επειδή εξουδετερώθηκε προηγουμένως ο κέρβερος του νόμου Παπαγγελόπουλος και η παρέα του.

Με εκείνους στην πιάτσα αποκλείεται να μοίραζε ο Μητσοτάκης «σημαντικούς πόρους» σε «γνωστούς και φίλους». Κάτι θα προλάβαιναν να αρπάξουν κι αυτοί με τόσο know-how .

Κάπως έτσι λοιπόν βγαίνει ο λογαριασμός της Νοτοπούλου.

Αλλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός της Ούρσουλας. Η οποία δεσμεύτηκε ότι πρώτα θα εγκριθούν τα εθνικά σχέδια και μετά θα αρχίσει να πέφτει το χρήμα.

Πού να φανταστεί η γυναίκα ότι ο Μητσοτάκης θα μπαίνει νύχτα στο γραφείο της και θα αδειάζει τα συρτάρια;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο