Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η δίωξη κατά Αγγελή επιβεβαιώνει ότι η Novartis είναι σκάνδαλο

ΣΥΡΙΖΑ: Η δίωξη κατά Αγγελή επιβεβαιώνει ότι η Novartis είναι σκάνδαλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες επειδή «βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή» για να υποστηρίξει ότι η Novartis ήταν πολιτική «σκευωρία» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ποινική δίωξη κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή επιβεβαιώνει ότι η υπόθεση Novartis ήταν ένα «πολύκροτο σκάνδαλο» και όχι «σκευωρία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να ζητήσει συγγνώμη

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στη ΝΔ για την στάση που κράτησε έναντι των ερευνών για τη Novartis και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες επειδή «βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή» για να υποστηρίξει ότι η Novartis ήταν πολιτική «σκευωρία» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η ποινική δίωξη κατά του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, γιατί σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αρνήθηκε να παραλάβει usb με στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ που σχετίζονται με την Novartis, επιβεβαιώνει πόσο «σκευωρία» ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο.

»Ο κ. Μητσοτάκης, που βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή, δεν έχει παρά να ζητήσει έστω και τώρα μία συγγνώμη από τους πολίτες.

»Και για τα άθλια ψέματά του προκειμένου να γλιτώσει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων σε βάρος Δημοσίου, ασφαλισμένων και φορολογουμένων, το οποίο εξάλλου επιβεβαίωσε και η ίδια η Novartis αποδεχόμενη να πληρώσει για διαφθορά στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατ. ευρώ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ.

»Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό, ως έχει υποχρέωση, ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, που σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη ο κος Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει.

»Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι πως η μόνη αληθινή σκευωρία είναι τα ειδικά δικαστήρια που προσπαθεί να στήσει ο κος Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

»Αλλά πάντα έτσι ήταν η Δεξιά και η παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024