Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: Χαιρόμαστε που δεν μας επισκέφθηκε ο Τσαβούσογλου γιατί είμαστε Έλληνες

Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων: Χαιρόμαστε που δεν μας επισκέφθηκε ο Τσαβούσογλου γιατί είμαστε Έλληνες

Ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος ενός από τους συλλόγου Πομάκων, μίλησε για την προσπάθεια του τουρκικού κράτους να εμφανίσει την μειονότητα της Θράκης ως τουρκική.

Ο κ. Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων μίλησε ενάντια ακόμα μία φορά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, αλλά και στο τουρκικό κράτος αλλά και στην πολιτική του ελληνικού κράτους, που πολλές φορές όπως υποστηρίζει προσπαθούν να αλλοιώσουν πολιτισμικά τους Πομάκους της Θράκης.

Αρχικά ο κος Αχμέτ Ιμάμ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του alpha 98, 9, στην εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή, εξέφρασε την ικανοποίηση του, που δεν επισκέφθηκε την περιοχή τους ο Τσαβούσογλου. Γιατί όπως επισήμανε: «Εμείς δεν είμαστε Τούρκοι είμαστε 45 με 50 χιλιάδες Πομάκοι που ζούμε στην Ελληνική Θράκη.

Έχουμε μια διαφορετική μητρική γλώσσα την οποία μιλάμε. Έχουμε άλλα ήθη και έθιμα, τα οποία δεν είναι ίδια με τους τούρκους. Απλά είμαστε σουνίτες Μουσουλμάνοι, αυτοί μας έκαναν σφάζοντας τους δικούς μας επί Οθωμανικής κυριαρχίας.»

«Δεν γίναμε ποτέ Τούρκοι, είμαστε Έλληνες Πομάκοι εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια- Καταγόμαστε από τους Αρχαίους Θράκες από τη φυλή των Αγριανών»

Σύμφωνα με τον κ. Ιμάμ «οι Παμάκοι έχουν δικοί τους μητρική γλώσσα η οποία διδάσκεται. Και η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πληρώνει μειονοτικούς δασκάλους να διδάσκουν Τουρκικά παράλληλα»

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές. Στο παρελθόν στείλαμε επιστολή στην Κυρία Μπακογιάννη η οποία θα ερχόταν στην Θράκη για να ακούσει τα προβλήματα της περιοχής. Συνάντησε άλλες μειονότητες, ενώ εμάς δεν μας δέχθηκε. Απευθυνθήκαμε παντού και δεν μας ακούει κανείς. Η ίδια η πατρίδα μας αρνείται» ανέφερε

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024