Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ για Τσαβούσογλου: Να προετοιμαστεί σωστά η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΚΙΝΑΛ για Τσαβούσογλου: Να προετοιμαστεί σωστά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σωστή προετοιμασία της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ζητάει το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να φέρει αποτελέσματα όπως αναφέρει.

Σωστή προετοιμασία της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ζητάει το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να φέρει αποτελέσματα όπως αναφέρει.

Όροι και προϋποθέσεις

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας την παρουσία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα τονίζει ότι η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα, μένοντας στις διακηρύξεις προθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι η νέα σχέση ΕΕ – Τουρκίας πρέπει να συνοδευτεί με όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στην παύση της τουρκικής επιθετικότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη – Δένδια με τον κ. Τσαβούσογλου δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα, έμεινε στις διακηρύξεις προθέσεων.

»Τα προβλήματα όμως με τις προκλήσεις και τις επεκτατικές θέσεις της Τουρκίας παραμένουν.

»Η νέα σχέση Ε.Ε.-Τουρκίας, πρέπει να  συνοδευτεί με όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στην παύση της Τουρκικής επιθετικότητας, στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στον ουσιαστικό διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας, για τις θαλάσσιες ζώνες με ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.

»Η επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν πρέπει να προετοιμασθεί σωστά με βάση αυτό το πλαίσιο, ώστε επιτέλους να φέρει αποτέλεσμα».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024