Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά σε Σασόλι: Η ΕΕ να μονιμοποιήσει ως θεσμό το Ταμείο Ανάκαμψης

Γεννηματά σε Σασόλι: Η ΕΕ να μονιμοποιήσει ως θεσμό το Ταμείο Ανάκαμψης

Υπέρ της μονιμοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης ως μηχανισμού της ΕΕ τάχθηκε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Τι είπαν για Τουρκία και το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπέρ της μονιμοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης ως μηχανισμού της ΕΕ τάχθηκε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Πρώτης τάξεως ευκαιρία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι συμφωνήσαν με τον κ. Σασόλι πως η σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας αποσταθεροποιεί την Νοτιοανατολική Ευρώπη και αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γεννηματά τόνισε ότι όσο η ΕΕ ανέχεται τη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο η τελευταία θα γίνεται επιθετική.

Αναλυτικά η δήλωση της κας Γεννηματά έχει ως εξής:

«Είχα σήμερα μια διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli. Εκτός από την κοινή πολιτική μας οικογένεια, μας ενώνουν και κοινές αγωνίες για το μέλλον της Ευρώπης.

»Τόνισα τη σημασία του πράσινου πιστοποιητικού, μια πρόταση που πρώτοι εμείς καταθέσαμε, για την τόνωση της κυκλοφορίας των πολιτών και του τουρισμού.

»Συμφωνήσαμε ότι η πανδημία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ευρώπη να εγκαταλείψει την προσήλωση στα δημοσιονομικά μεγέθη και τους περιοριστικούς όρους του Συμφώνου Σταθερότητας και να μονιμοποιήσει το μηχανισμό του Ταμείου Ανάκαμψης.

»Μπορούμε να συζητήσουμε πως μπορεί η Ε.Ε. να δώσει κοινή, βιώσιμη λύση στα δημόσια χρέη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που η πανδημία διόγκωσε, για να μην καταρρεύσουν οι ήδη υπερχρεωμένες οικονομίες μας.

Η Τουρκία αποσταθεροποιεί

»Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, επανέλαβα ότι είναι μονόδρομος ενόψει του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση, να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου και σε άλλες χώρες, όχι μόνο τις χώρες πρώτης εισόδου, που πληρώνουν σήμερα άνισο τίμημα, αλλά και να δημιουργηθεί σύστημα δίκαιου επιμερισμού των αιτούντων άσυλο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

»Τέλος, συμφωνήσαμε ότι η σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας αποσταθεροποιεί την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και αποτελεί απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα, κάτι που απαιτεί τη συνεργασία του διεθνούς παράγοντα, αλλά και μια νέα σχέση Ευρώπης – Τουρκίας που δεν θα περιλαμβάνει μόνο οφέλη, αλλά και υποχρεώσεις για τη δεύτερη.

»Θέλουμε τον διάλογο, έχουμε δείξει καλή διάθεση, αλλά όσο η ΕΕ ανέχεται τη συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο περισσότερο αυτή γίνεται επιθετική. Συμφωνήσαμε με τον κ. Sassoli να βρεθούμε σύντομα ξανά στις Βρυξέλλες».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024