Δροσερό και πανεύκολο σορμπέ γιαούρτι με πορτοκάλι
Υγιεινό και άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι
Τα σορμπέ έχουν δροσερή γεύση φρούτων και γεμίζουν τον οργανισμό μας ενέργεια.
Φτιάχνονται από τη σάρκα των φρούτων και έχουν πλούσια υφή και γλυκιά γεύση. Τα φρούτα που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των σορμπέ είναι καλό να είναι ώριμα και ζουμερά, ενώ σε περίπτωση που απαιτείται προσθήκη χυμού, αυτός είναι καλύτερα να είναι φρεσκοστυμμένος. Για καλύτερη απόλαυση στο σερβίρισμα, το ιδανικό είναι τα μπολ ή τα ποτήρια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι παγωμένα!
Για την ιστορία, το σορμπέ εμφανίστηκε τον 17ο περίπου αιώνα στη Γαλλία και αφορούσε σε ένα δροσερό ποτό με ζάχαρη και πούλπα λεμονιού. Κατά την ίδια περίοδο θα αγαπηθεί και από τους Άγγλους οι οποίοι άντλησαν τις συνταγές τους από την Τουρκία κυρίως.
Λέγεται πως τα λεγόμενα τουρκικά “σερμπέτια”, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα δροσερά σορμπέ που αγαπήθηκαν αργότερα από την δυτική κουζίνα.
Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)

Δροσερό και μυρωδάτο!
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα τους. Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε επάνω το νερό. Βράζουμε το σιρόπι μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο γιά 1 ώρα και κατόπιν στην παγωτομηχανή γιά να πήξει.
Αν δεν έχουμε μηχανή, το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με σκέπασμα στην κατάψυξη και το χτυπάμε δύο φορές στη διάρκεια που πήζει.
- Μια συναυλία «ζέσταμα» για όλα όσα πρόκειται να ζήσουμε στo Φ Hill Sessions
- Το φάντασμα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Νάρβα» – Η Ρωσία αλλάζει πίστα στον υβριδικό πόλεμο στην Ευρώπη
- O πρωθυπουργός «πετάει χαρταετό» και προσβάλλει την κοινωνία
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
- Πέντε εγκαυματίες στο νοσοκομείο της Χίου – Φέρεται να κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης
- Ακόμα και ο καφές θέλει το σωστό timing
- Πετρέλαιο κίνησης: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα για πιθανές ελλείψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442