Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα αποτσίγαρα να τα ανακυκλώνεις

Τα αποτσίγαρα να τα ανακυκλώνεις

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Μπορεί να σβήνει το τσιγάρο στο δρόμο όμως καίει το περιβάλλον. Ο δήμος Πετρούπολης αυτό θα το αλλάξει.

Gopafree θέλει να γίνει η Πετρούπολη και για αυτό το λόγο εγκαθιστά ειδικούς κάδους ανακύκλωσης τσιγάρων. Θα μπούνε 35 για αρχή σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι καπνιστές εκτός από τύψεις που μολύνουν τον οργανισμό τους να μην νιώθουν και τύψεις που μολύνουν και το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καινοτόμο που έχει διπλό όφελος. Πρώτον να μειωθούν τα πεταμένα τσιγάρα-που μπορεί να αποτελέσουν και κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς-που καταλήγουν στο περιβάλλον και βλάπτουν κάθε τι φυσικό ενώ μπορεί να καταλήξουν και στο στομάχι κάποιου άτυχου πλάσματος που το πέρασε για κάτι άλλο. Και φυσικά η ανακύκλωση που θα επιχειρηθεί στα τσιγάρα θα δημιουργήσει άλλα υποπροϊόντα όπως λίπασμα.

Ο δήμος Πετρούπολης και ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος αποφάσισε μάλιστα όποιο έσοδα προκύψουν από την ανακύκλωση να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Μια συνθήκη δημιούργησε ο δήμος Πετρούπολης που ολοκληρωμένη όπως είναι μπορεί να επεκταθεί σε όλη την χώρα. Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος επέλεξαν στο δήμο για να κάνουν τις πρώτες τοποθετήσεις των ειδικών κάδων στο Άλσος Αγίου Δημητρίου. Στις 5 Ιουνίου λοιπόν η Πετρούπολη θα γίνει επίσημα και gopafree. Αν πάντως τοποθετηθούν οι κάδοι και ένας καπνιστής προτιμήσει να πετάξει το τσιγάρο δίπλα στο κάδο και όχι μέσα σε αυτόν, τότε προτείνουμε να δοθεί το βραβείο ανοικτής παλάμης σε ειδική τελετή με όλες τις τιμές που αρμόζουν στον άνθρωπο αυτό. Διότι θα πρόκειται για πράξη που δεν θα δικαιολογείται με λόγια παρά μόνο με πράξεις.

Οι πρώτοι κάδοι θα παρουσιαστούν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), σε μια συμβολική δράση που θα πραγματοποιηθεί εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου, όπου θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και καθαρισμός της περιοχής από τις γόπες.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024