Μετά και την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, αυξήθηκε η ανησυχία στους κατοίκους σε Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία, για το πόσο εύκολα μπορεί και η Πάρνηθα να κινδυνεύσει από τα απομεινάρια της Μήδειας.

Σύμφωνα με αυτοψία του MEGA, ηλεκτροφόρα καλώδια βρίσκονται στο έδαφος ανάμεσα σε θάμνους και τα ξερόκλαδα στο πλάι του οδοστρώματος.

Ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών ανέφερε: «αυτό το καλώδιο είναι ηλεκτροφόρο και βρίσκεται παραπλεύρως του δρόμου από τον Φλεβάρη. Είναι αρμοδιότητα της ΔΕΔΔΗΕ. Δεν έχει δικαίωμα άλλος να παρέμβει γιατί υπάρχει κίνδυνος.

Ας υποθέσουμε ότι είναι μόνο αυτή, αρκεί για να επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Κορινθία. Αρκεί για πιάσει φωτιά. Έχουμε ειδοποιήσει. Κι έχουμε την υπόσχεση ότι θα το φτιάξουν. Αγωνιούμε πολύ.»

«Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την περιοχή και έδωσε οδηγίες. Προχωρούν τα έργα του καθαρισμού. Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις που θεωρούν ότι γνωρίζουν καλύτερα, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα.», πρόσθεσε.