Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελα με την ευωδιά σου μόνο

Ελα με την ευωδιά σου μόνο

Ο 41χρονος, μέλος της Ειδικής Ομάδας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων στη Θέουτα, λέει πως όταν έπιασε το μωρό «δεν ήξερα εάν ήταν ζωντανό ακόμα», όμως το έσωσε και τώρα είναι καλά

H εικόνα του Χουάν Φρανθίθκο Βάλε να σώζει ένα μωρό μόλις λίγων μηνών από τη θάλασσα, που ξέφυγε από την αγκαλιά της μητέρας του η οποία προσπαθούσε να φθάσει με άλλους μετανάστες από το Μαρόκο στις ισπανικές ακτές, έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο 41χρονος, μέλος της Ειδικής Ομάδας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων στη Θέουτα, λέει πως όταν έπιασε το μωρό «δεν ήξερα εάν ήταν ζωντανό ακόμα», όμως το έσωσε και τώρα είναι καλά. «Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε συναντήσει μια ανθρώπινη παλίρροια, όπως αυτή, εκατοντάδες απεγνωσμένους ανθρώπους να θαλασσοδέρνονται».

«Μια πραγματική έρευνα» για την προέλευση της πανδημίας του Covid ζητά ομάδα 18 διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων. Επικρίνουν την αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα, που απέκλεισε την υπόθεση ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο στην Ουχάν. «Ολα είναι πιθανά», γράφουν οι επιστήμονες μεταξύ των οποίων και η επιδημιολόγος Ακίκο Ιβαζάκι, από το πανεπιστήμιο του Γέιλ. Ζητούν να γίνει μια νέα, πιο εμπεριστατωμένη έρευνα ώστε «να ξέρουμε από τι πραγματικά κινδυνεύουμε στο μέλλον».

«Η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στην καρδιά μου», λέει η Μαρία Γκράτσια Τσιούρι, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, ανακοινώνοντας ότι η νέα κολεξιόν του οίκου θα παρουσιασθεί στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου. Υπό τον τίτλο «Dior Celebrates Greece», θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής Resort 2022. Οι δημιουργίες θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες με στόχο να αναδειχθεί η δεξιοτεχνία των ελλήνων τεχνητών και δημιουργών. Στην ετικέτα θα γράφει «Made in Greece».

Οποιος έχει πάει, δεν μπορεί να το ξεχάσει. Η Γάζα είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη να ζει κάποιος στον πλανητη μας. Κι αυτό εν καιρώ ειρήνης. Με εκατοντάδες βόμβες να πέφτουν και δεκάδες γυναικόπαιδα νεκρά, η εικόνα δεν αντέχεται. Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε αδίστακτες πλευρές και γεωπολιτικά παιχνίδια οι κάτοικοι ζουν, για άλλη μια φορά, μια κόλαση. Υπάρχει και η πλευρά των ισραηλινών ειρηνιστών: «Ο παππούς μου δεν επιβίωσε από το Αουσβιτς για να βομβαρδίζει τη Γάζα».

Τη Δευτέρα συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Πολύς καιρός από τον Ιανουάριο του 1961 έφθανε στη Νέα Υόρκη για να εκπληρώσει το όνειρό του να γίνει μουσικός. Ενα όνειρο που τον έφτασε πιο μακριά απ’ ό,τι είχε ποτέ ονειρευθεί: στα 30 του ήταν ο αναμφισβήτητος μουσικός ηγέτης της εποχής του, μια καλλιτεχνική αναφορά για τη δεκαετία του ’60 που αντέχει ακόμα. Από τότε όμως ο Μπομπ Ντίλαν δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να το σκάσει από τον μύθο του, χτίζοντας μια εντυπωσιακή καριέρα με περισσότερα από 40 άλμπουμ. Ενας ποιητής του καιρού μας.

«Κατοικούμε σε ένα ενσυνείδητο σύμπαν, ένα σύμπαν που αποκρίνεται στο πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Και αυτό το ανθρώπινο σύμπαν είναι το αληθινό σύμπαν, το μόνο που έχουμε. Μια στροφή προς μια νέα ιδεολογική δομή, συμβαίνει αυτή τη στιγμή – και είναι προσωπική. Η πραγματικότητα στην οποία κατοικούμε θα είναι δική μας για να την ενστερνιστούμε ή να την αλλάξουμε…». Δρ. Μηνάς Καφάτος, καθηγητής Υπολογιστικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Τσάπμαν.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024