Η Γιουβέντους μπορεί να έχασε νωρίς το πρωτάθλημα αλλά έκανε δικό της το Κύπελλο Ιταλίας. Στον τελικό της διοργάνωσης οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν 2-1 της Αταλάντα με γκολ των Κουλουσέφσκι και Κιέζα. Ισοφάρισε προσωρινά για τους «μπεργκαμάσκι» ο Μαλινόφσκι.

Τρία χρόνια είχε να κατακτήσει το Coppa Italia η Γιουβέντους και απόψε ήταν η νύχτα της, φτάνοντας στο 14ο Κύπελλο της ιστορίας της. Στο 2ο ημίχρονο, η «Γηραιά Κυρία» θύμισε τον παλιό καλό της εαυτό, με αυτό το 45λεπτο να είναι το καλύτερο επί θητείας Αντρέα Πίρλο.

Η Γιούβε προηγήθηκε με γκολ του Κουλουσέφσκι στο 31′, αλλά η απάντηση από τους «μπεργκαμάσκι» δεν άργησε να έρθει με το τέρμα του Μαλινόφσκι 10 λεπτά αργότερα (41′). Τελικά, η «Βέκια Σινιόρα» κατέκτησε το τρόπαιο χάρη στο πανέμορφο πλασέ του Φεντερίκο Κιέζα στο 73′, με το 2-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Επόμενος στόχος για τη Γιουβέντους είναι η συμμετοχή στο επόμενο Champions League (η Αταλάντα έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της εκεί) και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική της Serie A που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι (77’ Τζιμσίτι), Ρομέρο, Παλομίνο, Χάτεμπουρ (77’ Ίλισιτς), Ντε Ρόον, Φρόιλερ, Γκόσενς (83’ Μίραντσουκ), Πεσίνα (68’ Πάσαλιτς), Μαλινόφσκι (68’ Μουριέλ), Ζαπάτα

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Μπουφόν, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Ντανίλο, ΜακΚένι, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα (73’ Ντιμπάλα), Κουλουσέφσκι (83’ Μπονούτσι), Κριστιάνο Ρονάλντο.