Κουτσούμπας: Οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων δεν αντιμετωπίζεται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας
«Διεκδικούμε να αυστηροποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας
Οι κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας επισημαίνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσοφοβίας.
«Διεκδικούμε να αυστηροποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφής διάκριση, στοχοποίηση και βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα ατομικά χαρακτηριστικά.
»Την ίδια στιγμή μάλιστα βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα. Όλα αυτά εντείνουν τις κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος τους και δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας.
»Διεκδικούμε να αυστηροποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων. Η απαλλαγή από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό, από κάθε μορφής βία, προϋποθέτει να εξασφαλίζονται τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.