«Αποστολή αυτοκτονίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο»
Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αναβολή της διοργάνωσης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην Ιαπωνία.
Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που έχουν προγραμματισθεί για το διάστημα 23/7-8/8 2021, θα ήταν μια «αποστολή αυτοκτονίας» καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να μαίνεται σε όλον τον κόσμο, δήλωσε διευθύνων σύμβουλος του ιαπωνικού «γίγαντα» ηλεκτρονικού εμπορίου, Rakuten.
«Είναι επικίνδυνο να διοργανώσουμε την μεγάλη διεθνή εκδήλωση από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο CEO της Rakuten, Χιρόσι Μικιτάνι, μιλώντας στο CNN και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Είμαι εναντίον της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εφέτος. Θα είναι αποστολή αυτοκτονίας».
Οπως είναι γνωστό, η Ιαπωνία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του σε άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας, που πλήττεται από ένα τέταρτο κύμα ιογενών λοιμώξεων, το οποίο ασκεί πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Οι επαγγελματίες της υγείας, έχουν ήδη προειδοποιήσει επανειλημμένα για ιατρικές ελλείψεις και εξάντληση του προσωπικού.
Μόλις δέκα εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη, με τους περισσότερους Ιάπωνες να υποστηρίζουν μία νέα αναβολή ή και την ακύρωση τους.
Εχθές (14/5) κατατέθηκε στην κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόϊκε, μια αίτηση ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 352.000 διαδικτυακές υπογραφές.
Ο Μικιτάνι, ο οποίος επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων εφέτος, δήλωσε ότι δεν είναι πολύ αργά για να ακυρωθεί η κορυφαία γιορτή του αθλητισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολα είναι δυνατά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Σέρβων αστυνομικών σε Χαλκιδική και Ζάκυνθο – Έλληνες αστυνομικοί και στη Σερβία
- Γαλλία: Εισηγείται στην Κομισιόν την κατάργηση της ημερομηνίας λήξης στα τρόφιμα
- «Σε παρακαλώ, Τζέφρι»: Η Σάρα Φέργκιουσον παρακαλούσε τον Έπσταϊν να την «κάνει οικιακή βοηθό» του μετά την πρώτη του καταδίκη
- Ολυμπιακός: Θα υποβληθεί σε μαγνητική ο Ταϊρίκ Τζόουνς (vid)
- Βρετανία: Η αστυνομία θα ερευνήσει τις πτήσεις με τις οποίες ο Έπσταϊν έστελνε γυναίκες στη χώρα
- Το πανόραμα του Final-8 του Κυπέλλου: Πότε είναι ο ημιτελικός του Ολυμπιακού
