Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Συγκλονίζουν συγγενείς και φίλοι της Καρολάιν - Τα λάθη των δραστών και οι εκτιμήσεις της αστυνομίας

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζουν συγγενείς και φίλοι της Καρολάιν – Τα λάθη των δραστών και οι εκτιμήσεις της αστυνομίας

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Αλοννήσου με τη στυγερή δολοφονία. Που επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών.

Συγγενείς και φίλοι της Καρολάιν  δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η 20χρονη κοπέλα χάθηκε με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο.

Η Καρολάιν ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία της Αλοννήσου. Συμμετείχε σε κοινωνικές δραστηριότητες στο νησί, έκανε θέατρο, και ήταν μία άριστη μαθήτρια.

Με τον σύζυγό της γνωρίστηκε σε ηλικία 16 ετών, και ο γάμος τους περιγράφεται σαν «παραμύθι».

Ο 32χρονος είχε σπίτι στο νησί και πήγαινε τα καλοκαίρια, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. «Ήταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Ζούσαν ο ένας για τον άλλο» αναφέρουν οι δάσκαλοι της.

Η Καρολάιν μετακομίζει στην Αθήνα αλλά ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες από το αγαπημένο της νησί.

Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Τα βασανιστικά ερωτήματα παραμένουν. Ποιοι και γιατί την σκότωσαν.

«Δεν πιστεύουμε ότι χάθηκε αυτό το πλάσμα. Είχαν τα πάντα και δεν έχουν τίποτα μέσα σε λίγες στιγμές» ανέφερε η δασκάλα της 2οχρονης.

Από την Αλόννησο μίλησε στο ΜEGA η Δέσποινα Χριστοφή, καθηγήτρια της Καρολάιν.

«Την είχα όλα αυτά τα χρόνια πρώτη μαθήτρια. Πέρασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με άριστα. Και μέσα σε όλα αυτά κατάφερε να φτιάξει μια ονειρεμένη οικογένεια. Θεωρούσαμε όλοι ότι η ζωή της ήταν ένα παραμύθι.

Ήταν σαν πριγκίπισσα και ο άνδρας της ο πρίγκιπάς της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο άδοξα τελείωσε το παραμύθι για ένα παιδί που διψούσε για ζωή. Ήθελε να ζήσει τα πάντα. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε».

Τα λάθη των δραστών

Έμπειροι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή ότι η μανία που επέδειξαν οι κακοποιοί και η απληστία τους, τους παγίδευσε στο να κάνουν μοιραία λάθη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου συζύγου, οι τρεις κουκουλοφόροι παρέμειναν μία ώρα στο σπίτι, εκβιάζοντάς τον να τους πει πού είχε κρυμμένα και άλλα χρήματα και κοσμήματα, παρότι εκείνος από την πρώτη στιγμή, δίχως να φέρει αντίσταση, τους είχε αποκαλύψει το κουτί με τις 10.000 ευρώ.

Η 20χρονη Κάρολαϊν πάλεψε μαζί τους.  Ήταν αδύνατο να μην κάνει κάτι για να γλιτώσει το παιδί της απ’ τα χέρια τους.

Και τα δύο αυτά στοιχεία κάνουν τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η πιθανότητα οι δολοφόνοι να έχουν αφήσει αρκετό γενετικό υλικό τόσο στα αντικείμενα του σπιτιού όσο και στα ρούχα του ζευγαριού, είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατέθεσε ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί, παρότι καθ΄ όλη τη διάρκεια που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μίλαγαν σπαστά ελληνικά, την ώρα που έφευγαν, τους άκουσε να μιλούν μεταξύ τους στη μητρική τους γλώσσα. Γλώσσα, την οποία έχει ήδη κληθεί να αναγνωρίσει με τη βοήθεια των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί, φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του τέταρτου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ληστείας μετά φόνου, ήταν ο τσιλιαδόρος εκτός σπιτιού.

Τα στοιχεία από την κάμερα

Η ώρα ήταν 5 και μισή τα ξημερώματα και η κάμερα έχει «πιάσει» τον άνδρα να βρίσκεται έξω από το σπίτι και ελέγχει. Το υλικό αυτό ήδη ελέγχεται εξονυχιστικά για την παραμικρή λεπτομέρεια, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία.

Για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες. Η πρώτη και βασική από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η δεύτερη από το Τμήμα Διαρρηκτών, γιατί εκτιμάται ότι οι δράστες δεν είναι πρωτάρηδες.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται άλλες παρόμοιες υποθέσεις και οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τους φακέλους τους προκειμένου να βρουν άλλες τέτοιου είδους ληστείες σε σπίτια, με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή οι δράστες να είναι τρεις, να κρατούν τα συγκεκριμένα όπλα και να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με full face, ενώ ερευνούν τον κατάλογο των κακοποιών που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα.

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών βρέθηκε από το πρωί ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, που κλήθηκε να αναγνωρίσει κάποιο στοιχείο από φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί.

Πρόκειται για εικόνες από σεσημασμένους για παρόμοια αδικήματα, από κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν ή έλαβαν πρόσφατα άδεια από σωφρονιστικά ιδρύματα.

Σε τέσσερα επίπεδα διεξάγεται η έρευνα της αστυνομίας για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλη Λαμπρούπολο, η αστυνομία βασίζεται στην μαρτυρία του συζύγου για να μπορέσει να βρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Ακόμα ενδεικτικός είναι ο τρόπος που έπνιξαν την κοπέλα – πιθανόν με τα ρούχα της – γι αυτό και η κοπέλα βρέθηκε ημίγυμνη στο κρεβάτι, πεσμένη μπρούμυτα. Ο 32χρονος έχασε τις αισθήσεις του λόγω της πίεσης που αισθανόταν στην πρώτη φάση της επίθεσης των δραστών.

Βρέθηκε ένα αποτύπωμα στον χώρο που όμως ανήκει σε έναν εργάτη που είχε κάνει εργασίες στο σπίτι. Ένα ακόμα ζητούμενο είναι γιατί επέμειναν σε αυτό το σπίτι. Εξακολουθεί να ερευνά η αστυνομία τους εργάτες. Επιπλέον, εξετάζονται παρόμοιες ενέργειες σε βάθος μέχρι και οκταετίας.

Οι δράστες έδεσαν το σκυλί κρεμασμένο από την κουπαστή. Μπορεί οι ίδιοι να το κρέμασαν ή μόνο του να έκανε μια κίνηση όντας δεμένο και να πήδηξε στο κενό.

Από την ΕΛ.ΑΣ ερευνήθηκε και το ενδεχόμενο να σχετίζεται η επίθεση με μια διάρρηξη στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2020 που φέρθηκαν βίαια στην κόρη ενός ζευγαριού. Ωστόσο η υπόθεση έχει σημαντικές διαφορές.

Εξετάζεται μια λίστα με 300 ποινικούς που συμμετείχαν σε συμμορίες με καλάσνικοφ, κακοποιήσεις κι έχουν αποφυλακιστεί την τελευταία τριετία.

Θα «μιλήσουν» τα εγκληματολογικά

Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας είναι ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν να μπει στην κορυφή της λίστας των ερευνών.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τους αξιωματικούς του τμήματος να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα κυρίως με την ανάλυση του γενετικού υλικού που συγκεντρώθηκε από το σπίτι του ζευγαριού, καθώς «ποντάρουν» πολύ στην τυχόν ταυτοποίηση με κακοποιούς που είναι ήδη περασμένοι στο «σύστημα». Θεωρούν ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι το «κλειδί» που θα οδηγήσει τους δολοφόνους της 20χρονης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι αναμένεται να προτείνει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Νέου Ποινικού Κώδικα, την επιβολή υποχρέωσης έκτισης τουλάχιστον των τεσσάρων πέμπτων της επιβληθείσας ποινής -από τα 2/5 που ισχύουν σήμερα- για ειδεχθή εγκλήματα όπως η άγρια δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν.

Κατερινόπουλος: Εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχει και Έλληνας ανάμεσα στους δράστες

Για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά μίλησε ο κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία ΕΛ.ΑΣ, επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας.

«Εμπιστεύομαι και πιστεύω τους συναδέλφους που δουλεύουν στο ανθρωποκτονιών παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο βωμό της επικοινωνιακής τακτικής του Υπ. Προστασίας Πολίτη. Να αφήσουν τους πολίτες να δουλέψουν, να μην διαχωρίζουν τους αξιωματικούς», τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη σύλληψη των δραστών.

«Που είναι η πρόληψη; Δεν θα μιλήσω για σωφρονιστικό σύστημα, εκεί κάνουν μεταπτυχιακό όλοι», τόνισε.

«Στις ελληνικές φυλακές δεν υπάρχει σωφρονισμός. Πρέπει η αστυνομία να ασχοληθεί με την πρόληψη. Να υπάρχει αστυνομία. Με αυτές τις ομάδες, παραομάδες…», πρόσθεσε.

Για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έκανε λόγο για σκληρούς κακοποιούς.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι έχουν περάσει από τις ελληνικές φυλακές. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν τα στοιχεία για να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

«Στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εγκλημάτων και Έλληνας. Αυτό έχει δείξει το παρελθόν. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε Έλληνας. Δεν μου λέει κάτι η γλώσσα, τα σπαστά ελληνικά.

Η ψυχική κατάσταση του συζύγου είναι τέτοια που δεν μπορεί να θυμηθεί τα πάντα. Εκτίμησή μου είναι ότι υπάρχουν κι Έλληνες στην παρέα. Προηγήθηκε πολυήμερη παρακολούθηση και μπορεί να είχαν πληροφορίες για τον στόχο», πρόσθεσε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024