Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μας φταίει το εμβόλιο κι όχι ο κάθε αμόρφωτος που έμαθε ιατρική σε μια νύχτα

Μας φταίει το εμβόλιο κι όχι ο κάθε αμόρφωτος που έμαθε ιατρική σε μια νύχτα

Κάθε αμόρφωτος και άσχετος με την ιατρική και την φαρμακολογία, έχει μάθει για το mRNA, για τα συστατικά του εμβολίου, για τις παρενέργειες και… περιμένει στη γωνία.

Η απόφαση της κυβέρνησης να καλέσει τους 30άρηδες να κάνουν, εφόσον το θέλουν, το εμβόλιο της Astra Zeneca προκειμένου να χτιστεί ταχύτερο το «τείχος ανοσίας», φούντωσε ξανά τη συζήτηση για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εμβολίου.

Και η αλήθεια είναι ότι οι συζητήσεις όλων περιστρέφονται γύρω από το ποιο εμβόλιο θα κάνουν, διότι υπάρχει ανησυχία σχετικά με όσα έχουν ακουστεί. Πολλοί φτάνουν μάλιστα στο να αλλάζουν συνεχώς τις ημερομηνίες του εμβολιασμού τους προκειμένου να «γλιτώσουν» από την Astra Zeneca.

Υπάρχουν, φυσικά, και οι αρνητές του εμβολίου, οι κάθετοι που λένε ότι δεν πρόκειται να κάνουν και πολλοί άλλοι (εκτιμώνται συνολικά σε πάνω από 15%-20%) που περιμένουν να εμβολιαστούν οι άλλοι, να δουν αν θα πάθουν κάτι και μετά να σπεύσουν κι αυτοί.

Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες. Κανείς δεν μπορεί παρά να έχει αμφιβολίες και στο πίσω μέρος του μυαλού του να βάζει διαφορετικές σκέψεις.

Όμως, πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο το εμβόλιο μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα: Κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά.

Και στο κάτω – κάτω πρέπει να τελειώνουμε με τους λαϊκιστές, τους ψεκασμένους, τους άσχετους ηλίθιους και τους εγκληματικά αδιάφορους για το κοινωνικό σύνολο που σπέρνουν fake news.

Ή που έχουν άποψη για όλα και γίνονται επιστήμονες μέσα σε μια νύχτα γιατί… διάβασαν ή άκουσαν κάπου, κάτι.

Σαν εκείνες τις θλιβερές φιγούρες που δεν ήθελαν να κάνουν τα παιδιά τους το self test γιατί δεν ήξεραν τι φάρμακα τους βάζουν στη μύτη.

Για να μη μιλήσουμε ξανά για όσους ακόμη και σήμερα είναι σίγουροι ότι ήρθε το χάραγμα του Διαβόλου ή ότι θα ελέγχουν τους πάντες και θα μας κάνουν ρομποτάκια γιατί… το είπε κάποιος «Γέρων».

Όταν η κάθε «Σούλα» και ο κάθε «Μπάμπης» (τα ονόματα τυχαία και ενδεικτικά) έχει άποψη για τα εμβόλια και δεν εμπιστεύεται την επιστήμη, τότε γιατί να ελπίζουμε ότι θα σπάσει το «τείχος ανοησίας»;

Κάθε αμόρφωτος και άσχετος με την ιατρική και την φαρμακολογία, έχει μάθει για το mRNA, για τα συστατικά του εμβολίου, για τις παρενέργειες και… περιμένει στη γωνία.

Και στατιστικά να το δούμε με το εμβόλιο πάλι δεν θα έπρεπε να μιλάνε οι αρνητές. Εχουν γίνει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων και πόσα περιστατικά θανάτων ή απλών θρομβώσεων έχουμε; 100, 200 ή 500;

Τι συζητάμε στην Ελλάδα για… αμφιβολίες; Επειδή πέθανε ένας ή δύο μετά το εμβόλιο -και μακάρι να μην κατέληγαν- ή επειδή είχαμε ένα ή δύο περιστατικά θρομβώσεων;

Αλλά ας δούμε και ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Εχουμε στην Ελλάδα τη θλιβερή πρωτιά της παιδικής παχυσαρκίας. Ένα στα δύο Ελληνόπουλα 7-12 είναι παχύσαρκα και φταίμε εμείς γι’ αυτό. Πολλά από αυτά θα συνεχίσουν να είναι παχύσαρκα και ως ενήλικες και θα πεθάνουν από νοσήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία τους. Και μιλάμε για εμβόλια;
  • Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρώπη σε τροχαία δυστυχήματα με πάνω από 60 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οδηγούμε ανεξέλεγκτα, χωρίς ζώνες, χωρίς κράνη, με νεύρα, με μαγκιά, χωρίς σεβασμό στον πεζό. Σκοτωνόμαστε στους δρόμους και μας φταίει το εμβόλιο.
  • Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών σε κατανάλωση καπνού. Καπνίζουμε αρειμανίως, αδιαφορώντας για την υγεία μας και για την υγεία των παθητικών καπνιστών.
  • Κάθε χρόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το 1/5 των συνολικών θανάτων, περίπου 20.000 οφείλεται σε νοσήματα που αποδίδονται στο κάπνισμα.

Και μας τρομάζουν τα 300 περιστατικά θρόμβωσης παγκοσμίως σε ένα δις δόσεις εμβολίου.

  • Για να μην πούμε τι τρώμε καθημερινά, τι junk food, τι μεταλλαγμένα τρόφιμα, τι φρούτα και λαχανικά γεμάτα φυτοφάρμακα.
  • Ή ότι ανακαλύψαμε ως λαός τη γυμναστική στην καραντίνα αφού μέχρι πρότινος νομίζαμε ότι το τζόκινγκ είναι… αστείο.
  • Ή ότι είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη στο δείκτη ευτυχίας και πρώτοι στον δείκτη του άγχους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας.

Εχουμε, όμως, άποψη για τα συστατικά του εμβολίου και το mRNA. Μάθαμε τη ρεμδεσιβίρη και τη δεξαμεθαζόνη και δεν κοιτάμε πώς ζούμε, τι τρώμε, πώς κοιμόμαστε και πόσο καταστρέφουμε τον οργανισμό μας καθημερινά.

Να τελειώνουμε, λοιπόν με τους βλάκες, τους ψεκασμένους και τους ξερόλες.

Το έχουμε ξαναπεί: Το εμβόλιο είναι η μοναδική σωτηρία μας εφόσον δεν έχει ακόμη βρεθεί ένα φάρμακο κατά του κοροναϊού.

Να κάνουμε το εμβόλιο, όπως κάναμε τα εμβόλια στον στρατό για να τρώμε τα «Γκοτζίλα» της δεκαετίας του ’70. Ή όπως κάναμε τα εμβόλια για να εξαλειφθεί η μηνιγγίτιδα, η ιλαρά, ο κίτρινος πυρετός, η διφθερίτιδα, η πανώλη. Όπως πήραμε φάρμακα για να μην έχουμε λεπρούς και Σπιναλόγκες.

Ναι υπήρξαν και θύματα. Ναι, είχαμε και παρενέργειες. Όπως, όμως, έχουμε στατιστικά σε όποιο φάρμακο παίρνουμε ή σε όποια καθημερινή δραστηριότητα.

Φτάνει πια η γκρίνια, η συνωμοσιολογία και το νεοελληνικό… δαιμόνιο που μιλά επί παντός του επιστητού χωρίς να γνωρίζει τίποτε.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024