Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χρυσό του Φιλοκτήτη: Ενα κρασί που μετουσιώνει το οινικό όραμα

Το χρυσό του Φιλοκτήτη: Ενα κρασί που μετουσιώνει το οινικό όραμα

Ο Φιλοκτήτης Ροζέ του 2020 μια ετικέτα της Ευάμπελος Γη – Οίνοι Δομοκού κέρδισε το βραβείο Gold του Frankfurt International Trophy.

Ο Φιλοκτήτης Ροζέ από τα μέρη του Δομοκού στη Φθιώτιδα, μια ετικέτα της Ευάμπελος Γη – Οίνοι Δομοκού Α.Ε, φαίνεται πως τα κατάφερε περίφημα επιστρέφοντας με το χρυσό βραβείο από τη διοργάνωση Frankfurt International Trophy.  Η επιτυχία του Φιλοκτήτης Ροζέ του 2020 (Grenache  με Syrah, με την πρώτη από τις δύο ποικιλίες να κυριαρχεί) αδιαμφισβήτητη καθώς πρόκειται για μια τοπική οινοπαραγωγική επιχείρησης της περιφέρειας – στο κέντρο της Στερεάς Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο κρασί προέρχεται από ιδιόκτητο αμπελώνα 220 στρεμμάτων στις πλαγιές του Γερακλίου, σε υψόμετρο 400 μέτρων με κλίση 8% και βορειοδυτικό προσανατολισμό.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Για τα τελευταία γίνεται αναφορά και στο site της επιχείρησης: «Χρώμα τριανταφυλλί με ιώδεις ανταύγειες. Αρωματικά σύνθετο με νότες από μικρά κόκκινα φρούτα (κεράσι, βατόμουρο, φράουλα) αλλά και γλυκά αρώματα βουτύρου καραμέλας. Πλούσιο και λιπαρό στο στόμα, με ευθύγραμμη οξύτητα που προσδίδει διάρκεια. Τραγανές τανίνες με απαλή και φρουτώδη επίγευση».

Περιδιαβαίνοντας στο site της επιχείρησης – evampelosghi.gr– διαβάζω και για την ιστορία της δημιουργίας της: «Τέσσερις φίλοι, τύποι ανήσυχοι δημιουργικοί και πολυπράγμονες, με κοινό τόπο όχι μόνο τη γη καταγωγής τους, αλλά και το ισχυρό όραμα και την αγάπη για το καλό κρασί, ένωσαν τις ικανότητες και τους στόχους τους με πρόθεση κι επιθυμία τη δημιουργία μιας οινικής γκάμας από σπουδαία κρασιά, που προάγουν όχι μόνο τον γηγενή πλούτο αλλά και τις αρχές ενός μεγάλου κρασιού για πολυπλοκότητα, νοστιμιά και ισορροπία.

Έτσι το 2000 ιδρύθηκε το Κτήμα Ευάμπελος Γη, ένα όνομα που δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού το μοναδικά ξεχωριστό terroir του μετουσιώνει το οινικό όραμα σε μια εξέχουσα γευσιγνωστική πραγματικότητα».

Πρόσφατα, στο διεθνούς φήμης packaging of the world (https://www.packagingoftheworld.com/2021/03/geraklis-voreas-premium-wine.html) έγινε αναφορά και σε ένα νέο κρασί της επιχείρησης με την επωνυμία Γερακλής Βορέας – ένα ασύρτικο φτιαγμένο με πολύ αγάπη και μεράκι.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024