Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός : Τι λέει ο διευθυντής κορυφαίου τουριστικού οργανισμού για το «πείραμα» της Ρόδου

Τουρισμός : Τι λέει ο διευθυντής κορυφαίου τουριστικού οργανισμού για το «πείραμα» της Ρόδου

Το δοκιμαστικό αύτο πρόγραμμα διακοπών θα προσφέρει όλη την απαιτούμενη γνώση για το πώς μπορεί να ανοίξει η σεζόν με ασφάλεια σε καιρό πανδημίας, αναφέρει ο Reinoud Koot, ((διευθυντής κορυφαίου τουριστικού οργανισμού της Ευρώπης,) στη «Δημοκρατική»

Το ειδικό πρόγραμμα διακοπών όπου συμμετέχουν 189 τουρίστες από την Ολλανδία, ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα και οι επισκέπτες επιστρέφουν στη χώρα τους, έχοντας απολαύσει τη διαμονή τους σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν και συνεχίζουν να ασχολούνται με το πιλοτικό αυτό project, χαρίζοντας μεγάλη δημοσιότητα στη Ρόδο.

Για τους στόχους και τη φιλοσοφία του προγράμματος μιλά στη «Δημοκρατική» ο Reinoud Koot, διευθυντής του Sunweb (από τους κορυφαίους τουριστικούς οργανισμούς της Ευρώπης,) ο οποίος συνόδευσε το γκρουπ στη Ρόδο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αυτό το δοκιμαστικό πρόγραμμα διακοπών θα προσφέρει όλη την απαιτούμενη γνώση για το πώς μπορεί να ανοίξει η σεζόν με ασφάλεια σε καιρό πανδημίας.

Εκφράζει την αισιοδοξία του για τη φετινή σεζόν, δηλώνοντας πώς όταν ανακοινωθούν τα μέτρα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών, θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα κρατήσεων. Παράλληλα, δηλώνει ότι ο όμιλος Sunweb έχει προσθέσει στο πρόγραμμά του δύο πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα από τη Στοκχόλμη και τη Σουηδία προς τη Ρόδο ενώ έχει αυξήσει το capacity από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία.

Τέλος ο κ. Reinoud Koot, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την περιφερειακή και δημοτική αρχή, το Mitsis Grand Hotel όπου διαμένουν οι επισκέπτες και προς το πρακτορείο ταξιδίων και τουρισμού, Travel Exchange (τοπικό συνεργάτη του Sunweb) που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια.

• Κύριε Koot, εξηγήστε μας αρχικά, ποιος είναι ο σκοπός αυτού του πιλοτικού προγράμματος διακοπών και πώς επιλέχθηκε η Ρόδος;
Στο πλαίσιο του κυβερνητικού πιλοτικού προγράμματος “Ασφαλή και υπεύθυνα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού”, η Sunweb και η Transavia έλαβαν το πράσινο φως για δοκιμαστικές διακοπές στη Ρόδο. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί το πρώτο βήμα για το πώς οι Ολλανδοί μπορούν να απολαύσουν και πάλι ευχάριστες διακοπές κατά τη θερινή περίοδο. Η πιλοτική δοκιμή αποσκοπεί στην απόκτηση νέων (συμπεριφορικών) γνώσεων όπως και στη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν διακοπές με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Επιλέξαμε τη Ρόδο, καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για τον όμιλο Sunweb και για αγορές όπως οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, η Δανία και η Σουηδία.

• Κατατέθηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα περισσότερες από 25.000 αιτήσεις… Πώς εξηγείτε αυτό το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον;
Οι ενδιαφερόμενοι που λαχταρούσαν τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο μπορούσαν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www.sunweb.nl από την Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 18:00. Με βάση όλες τις εγγραφές, η Sunweb επέλεξε τους 189 υποψήφιους παραθεριστές που πληρούσαν τα κριτήρια που είχε θέσει η ολλανδική κυβέρνηση για την ομάδα-στόχο. Αυτή η ομάδα-στόχος αποτελείται από άτομα διαφόρων ηλικιών, εξαιρουμένων των ασθενών υψηλού κινδύνου. Επικοινωνήσαμε προσωπικά με τους επισκέπτες που επιλέχθηκαν μέσω τηλεφώνου για να συζητήσουμε όλες τις πληροφορίες και τους θέσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές. Δυστυχώς, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μόνο ένα αεροπλάνο. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι αυτό το καλοκαίρι θα καταφέρουμε μαζί με τους συνεργάτες μας στον κάθε προορισμό, να προσφέρουμε και πάλι ευχάριστες διακοπές σε όλους όσοι αδημονούν να ταξιδέψουν.

• Τελικά, ποιο είναι το συμπέρασμα αυτής της συγκεκριμένης τουριστικής εμπειρίας; Απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες τη διαμονή τους;
Οι επισκέπτες επιθυμούσαν κανονικές διακοπές, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να συμμορφωθούν με τους κανόνες που έχουν επιβληθεί. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο καθένας με τον τρόπο του απολαμβάνει πραγματικά τον ήλιο, τη φιλοξενία, το καλό φαγητό και τον χρόνο που περνάει με τους άλλους επισκέπτες. Μέτρα, όπως η χρήση μάσκας προστασίας και η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, τηρούνται κανονικά.

• Υπήρξαν κάποια διφορούμενα σχόλια γι’ αυτό το ειδικό πρόγραμμα διακοπών. Κάποιοι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει ευρεία εφαρμογή, ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία νέα ταξιδιωτική τάση λόγω της πανδημίας του κοροναϊού….
Ο στόχος αυτού του πιλοτικού προγράμματος διακοπών είναι να συλλέξουμε αρκετές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το πώς θα ανοίξουμε τη σεζόν. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα υπέροχα εστιατόρια και καταστήματα έξω από το ξενοδοχείο. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το δοκιμαστικό πρόγραμμα, θα αποδείξει ότι μπορούμε να πάμε διακοπές με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λαμβάνοντας υπόψη και τηρώντας τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στον κάθε προορισμό.

• Είχατε υποστήριξη από τους τοπικούς συνεργάτες σας και τις τοπικές αρχές για την υλοποίηση αυτού του πιλοτικού προγράμματος φιλοξενίας;
Από την αρχή της διοργάνωσης αυτού του πιλοτικού ταξιδιού, είχαμε την υποστήριξη των συνεργατών μας και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τις τοπικές αρχές όπως τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου, Α. Καμπουράκη. Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Mitsis Grand Hotel και ασφαλώς στο πρακτορείο ταξιδιών & τουρισμού Travel Exchange για την υποστήριξη όλης αυτής της προσπάθειας.

• Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί τελικά η φετινή τουριστική σεζόν; Ποιος είναι ο προγραμματισμός της Sunweb για τη Ρόδο ειδικότερα;
Έχω καλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν. Όταν ανοίξουν και πάλι τα σύνορα και επιτραπούν τα ταξίδια από την κάθε αγορά προς τους εκάστοτε τουριστικούς προορισμούς και αντίστροφα, εκτιμούμε ότι πολλοί επισκέπτες θα προβούν σε κρατήσεις. Αρχικά θα πρέπει να ανακοινωθούν τα μέτρα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών. Μετά από αυτό, θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα κρατήσεων και αναμένουμε ότι η σεζόν θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι συνήθως.

Φέτος είχαμε και έχουμε σχέδια για να πετύχουμε περισσότερα στον προορισμό της Ρόδου και προγραμματίσαμε επιπλέον θέσεις από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Έχουμε επίσης προγραμματίσει δύο πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα από τη Στοκχόλμη και τη Σουηδία. Με την υποστήριξη των τοπικών συνεργατών μας, βλέπω θετικά την καλοκαιρινή περίοδο του 2021. Και πάλι, θα ήθελα να ευχαριστήσω το πρακτορείο ταξιδίων & τουρισμού Travel Exchange, το Mitsis Grand Hotel, και τις τοπικές αρχές για την πραγματοποίηση αυτού του πιλοτικού προγράμματος ασφαλών διακοπών.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024