Γιώργος Παυλάκης στο MEGA : «Παγκόσμια πρωτοτυπία να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος»
Με σκεπτικισμό φαίνεται πως βλέπουν οι ειδικοί τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση ορισμένων περιορισμών, την στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο πικ της πανδημίας
Με σκεπτικισμό φαίνεται πως βλέπουν οι ειδικοί τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση ορισμένων περιορισμών, την στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο πικ της πανδημίας.
Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε, μιλώντας στο MEGA, O ιατρός ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι κάθε άνοιγμα είναι συνδεδεμένο με την αύξηση των κρουσμάτων.
«Είναι επικίνδυνο»
«Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς» σημείωσε ο κ. Παυλάκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν.
«Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση» τόνισε ο γιατρός, σημειώνοντας ότι έλληνες πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και να μην αυξηθούν πολύ οι επαφές, πράγμα πολύ δύσκολο.
«Το άνοιγμα θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων»
Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα θα οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας «ότι δε θα είναι μεγάλη», ενώ τόνισε ότι το Πάσχα θα πρέπει να το περάσουμε με περιορισμούς.
«Θα πρέπει το Πάσχα να το ζήσουμε με περιορισμούς για να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι» κατέληξε ο γιατρός.
- «Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες» για την Ελένη Αυλωνίτου που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στη Μερσίνη με τέσσερις νεκρούς
- Γενεύη: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο για τον Τσιτσιπά (2-0)
- «Η γη της ελιάς» – Όσα θα δούμε στο νέο συνταρακτικό επεισόδιο
- Έμπολα: Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Κονγκό – Έξι Αμερικανοί έχουν εκτεθεί στον ιό
- Μυστήριο με το θάνατο 47χρονου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ένας ψαράς