Ο Μιχάλης Κριθαρίδης, κατηγορεί τον Β. Κικίλια ότι «ένα χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας αποφάσισε σήμερα να επιστρατεύσει ορισμένους μόνο ιδιώτες γιατρούς, τη στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι δραματική».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, κατηγορεί τον Β. Κικίλια ότι «ένα χρόνο μετά την έλευση της πανδημίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας αποφάσισε σήμερα να επιστρατεύσει ορισμένους μόνο ιδιώτες γιατρούς, τη στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι δραματική».

Δεν έκανε μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

Οι γιατροί, προσθέτει, εύλογα ψέγουν τον κ. Κικίλια που τόσο καιρό η κυβέρνηση δεν έκανε μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, κάτι που ωστόσο αποτελούσε συνειδητή εγκληματική πολιτική επιλογή, όπως αποδεικνύεται τώρα από τα μακάβρια αποτελέσματά της. Ο κ. Κριθαρίδης επικρίνει την κυβέρνηση πως «ακόμα και τώρα επέλεξε τον “εύκολο” δρόμο, αντί της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών μη τυχόν και θιγούν τα συμφέροντα των φίλων της των κλινικαρχών».

Να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των πολιτών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να παίζει με τις ζωές και την υγεία των πολιτών, επιτάσσοντας τώρα στην Αττική τις ιδιωτικές κλινικές μαζί με το προσωπικό τους ώστε να αποσυμπιεστεί το ΕΣΥ, εντάσσοντας στον εθνικό υγειονομικό σχεδιασμό τον ιδιωτικό τομέα υγείας και προχωρώντας σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών». Και καταλήγει τονίζοντας: «Όσο δεν το κάνει αποδεικνύει πως δεν είναι απλώς ανεύθυνη, είναι εγκληματίες».

Πηγή ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr