
Πατούλης στο MEGA: Αυτό που προέχει είναι να σωθούν ζωές στα νοσοκομεία
«Κάνουμε διαχείριση προτεραιοτήτων, μεταθέτουμε ανθρώπους που δίνουν ήδη μάχη την πρώτη γραμμή της ευθύνης που είναι μέσα στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και η αντιπρόεδρος του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου και πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στη μάχη κατά του κοροναϊού.
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, αυτό που προέχει είναι να σωθούν ζωές στα νοσοκομεία. «Κάνουμε διαχείριση προτεραιοτήτων, μεταθέτουμε ανθρώπους που δίνουν ήδη μάχη την πρώτη γραμμή της ευθύνης που είναι μέσα στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμα είπε πως υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές που ζητούν τα επείγοντα περιστατικά με σκοπό να αποσυμφορηθεί ο δημόσιος τομέας.
Από την πλευρά της η κυρία Μαστοράκου υποστήριξε πως η απόφαση του υπουργείου έθεσε τους γιατρούς απέναντι, καθώς, όπως είπε, ο πανελλήνιος σύλλογος έχει καταθέσει προτάσεις εδώ και πολύ καιρό, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εφεδρειών και να γίνει επίσπευση προσλήψεων.
«Ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί πυλώνα δημόσιας υγείας», τόνισε.
- Τραγωδία στους Παξούς: Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας – Κανείς δεν φορούσε κράνος
- Pierrakakis Heads to Washington for IMF and G7 Talks
- Amber Alert για την αρπαγή 6χρονου από τη Βουλιαγμένη
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Επιζώσα του Έπσταϊν προς Μελάνια Τραμπ: «Ίσως ήρθε η ώρα να καταθέσετε κι εσύ και ο σύζυγός σου»
- Νέα Αριστερά: Η πτώση του Όρμπαν δεν αρκεί – Δεν συνιστά προοδευτική στροφή η νίκη Μάγιαρ
