Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη μαύρη τρανς γυναίκα στο Sports Illustrated – Η Leyna Bloom γράφει ιστορία

Η πρώτη μαύρη τρανς γυναίκα στο Sports Illustrated – Η Leyna Bloom γράφει ιστορία

Η Leyna Bloom είναι η πρώτη μαύρη transgender γυναίκα που εμφανίζεται στο περίφημο Swimsuit Issue του περιοδικού Sports Illustrated.

Η Leyna Bloom είναι η πρώτη μαύρη τρανς γυναίκα που συμμετέχει στο περίφημο Swimsuit Issue του Sports Illustrated, το οποίο θα κυκλοφορεί τον Ιούλιο.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο ήταν επίσης η πρώτη μαύρη τρανς γυναίκα που πρωταγωνίστησε σε ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών- το «Port Authority» του 2019.

«Έχει μια αδιαμφησβήτητή αίσθηση αυτοπεποίθησης και λάμπει κάθε φορά που εμφανίζεται στο φωτογραφικό πλατό. Έχει αντοχή και δύναμη ψυχής και είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που έχουμε να τη βοηθήσουμε να αφηγηθεί την ιστορία της», αναφέρει η ανακοίνωση του Sports Illustrated για την Leyna Bloom.

«Η παρουσία της ως πρώτη μαύρη τρανς γυναίκα στο τεύχος μας είναι αποτέλεσμα της συνεχούς αφοσίωσής της στο να χαράξει το δικό της μονοπάτι, το οποίο την οδήγησε στην αποδοχή, την αγάπη και την αλλαγή. Εκπροσωπεί το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αγαπάει τον εαυτό του και να είναι αυτό που θέλει να είναι», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το Sports Illustrated έχει αρκετές πρωτιές στην ιστορία του. Το 1997, η Tyra Banks ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίστηκε μόνη της στο εξώφυλλου του Swimsuit Issue, η Ashley Graham έγινε ένα από τα πρώτα plus-size μοντέλα στο εξώφυλλο του περιοδικού το 2016, ενώ το 2019, η Banks επέστρεψε και έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία μοντέλο που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του Sports Illustrated.

Η Leyna Bloom με καταγωγή από τις Φιλιππίνες είναι η δεύτερη transgender γυναίκα που συμμετέχει στο συγκεκριμένο τεύχος του Sports Illustrated. Η Βραζιλιάνα Valentina Sampaio ήταν πέρσι η πρώτη.

«Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα και κατόρθωμα», δήλωσε η Bloom στο CNN Style, προσθέτοντας ωστόσο πως «υπάρχει ακόμη πάρα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπιση».

Σε συνέντευξη της στο Good Morning America, είπε ότι «ποτέ δεν φαντάστηκε» ότι «θα γεννιόταν σε μια εποχή όπου θα συνέβαινε κάτι τέτοιο για κάποιον με το δικό της χρώμα δέρματος».

Για να γιορτάσει την πρωτιά της η ίδια μοιράστηκε μια εικόνα από την φωτογράφιση στο λογαριασμό της στο Instagram γράφοντας: «Έτσι δείχνεις όταν είσαι σε πλήρη άνθιση».

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024