Το αρχιτεκτονικό γραφείο Marvel παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα για την ασφαλή επιστροφή του θεάτρου στην ζωή των Νεοϋορκέζων: υπαίθριες παραστάσεις σε εμπορευματοκιβώτια.

Η ιδέα περιλαμβάνει την μετατροπή μεγάλων κοντέινερ σε θεατρικές σκηνές που θα τοποθετούνται σε «γέφυρες» από σκαλωσιές και θα υψώνονται τρεισήμισι μέτρα από το έδαφος.

Η Marvel προτείνει τα απογεύματα να απαγορεύεται η κυκλοφορία στον δρόμο που θα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η παράσταση, έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει ανενόχλητο από το δρόμο κοιτώντας ψηλά.

Το πρωί ποδήλατα και αυτοκίνητα θα μπορούν να περνούν χωρίς πρόβλημα κάτω από τις γέφυρες-σκηνές.

Οι πλατφόρμες μπροστά στα κοντέινερ θα λειτουργούν ως επιπλέον χώρος για την θεατρική δράση, ενώ το κοινό θα μπορεί να καθίσει από κάτω, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Καθώς το Μπρόντγουεϊ, η διάσημη θεατρική περιοχή της Νέας Υόρκης, παραμένει κλειστό από τις 12 Μαρτίου του 2020 και δεν αναμένεται να ανοίξει πριν τον φετινό Ιούνιο ο κυβερνήτης της πόλης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σχέδιο παρουσίασης 300 pop up θεατρικών παραστάσεων για τους κατοίκους.

Αν εφαρμοστεί η ιδέα της Marvel, οι παραστάσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και σε πολυάσχολους δρόμους με ελάχιστη επίδραση στην καθημερινότητα των πεζών και των οδηγών κατά τη διάρκεια της μέρας.

«Οι σκαλωσιές μπορούν να προσφέρουν μία ανυψωμένη θεατρική σκηνή επιτρέποντας στους περαστικούς και τα αυτοκίνητα να κινούνται ελεύθερα από κάτω» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του αρχιτεκτονικού γραφείου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο