Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραστάσεις σε κοντέινερ: Τι πρότειναν αρχιτέκτονες για την ασφαλή επιστροφή στο θέατρο

Παραστάσεις σε κοντέινερ: Τι πρότειναν αρχιτέκτονες για την ασφαλή επιστροφή στο θέατρο

Θεατρικές παραστάσεις σε ανυψωμένα εμπορευματοκιβώτια πρότεινε το αρχιτεκτονικό γραφείο Marvel για την επιστροφή του θεάτρου στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Marvel παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα για την ασφαλή επιστροφή του θεάτρου στην ζωή των Νεοϋορκέζων: υπαίθριες παραστάσεις σε εμπορευματοκιβώτια.

Η ιδέα περιλαμβάνει την μετατροπή μεγάλων κοντέινερ σε θεατρικές σκηνές που θα τοποθετούνται σε «γέφυρες» από σκαλωσιές και θα υψώνονται τρεισήμισι μέτρα από το έδαφος.

Η Marvel προτείνει τα απογεύματα να απαγορεύεται η κυκλοφορία στον δρόμο που θα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η παράσταση, έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει ανενόχλητο από το δρόμο κοιτώντας ψηλά.

Το πρωί ποδήλατα και αυτοκίνητα θα μπορούν να περνούν χωρίς πρόβλημα κάτω από τις γέφυρες-σκηνές.

Οι πλατφόρμες μπροστά στα κοντέινερ θα λειτουργούν ως επιπλέον χώρος για την θεατρική δράση, ενώ το κοινό θα μπορεί να καθίσει από κάτω, τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Καθώς το Μπρόντγουεϊ, η διάσημη θεατρική περιοχή της Νέας Υόρκης, παραμένει κλειστό από τις 12 Μαρτίου του 2020 και δεν αναμένεται να ανοίξει πριν τον φετινό Ιούνιο ο κυβερνήτης της πόλης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σχέδιο παρουσίασης 300 pop up θεατρικών παραστάσεων για τους κατοίκους.

Αν εφαρμοστεί η ιδέα της Marvel, οι παραστάσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και σε πολυάσχολους δρόμους με ελάχιστη επίδραση στην καθημερινότητα των πεζών και των οδηγών κατά τη διάρκεια της μέρας.

«Οι σκαλωσιές μπορούν να προσφέρουν μία ανυψωμένη θεατρική σκηνή επιτρέποντας στους περαστικούς και τα αυτοκίνητα να κινούνται ελεύθερα από κάτω» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του αρχιτεκτονικού γραφείου.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024