Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα vintage έπιπλα είναι η νέα μανία των millennials εν μέσω πανδημίας

Τα vintage έπιπλα είναι η νέα μανία των millennials εν μέσω πανδημίας

Αντίκες και δυσεύρετα design έπιπλα «κυνηγούν» οι νέοι αγοραστές που είναι κλεισμένοι στο σπίτι περνώντας τις ώρες τους στο Instagram

Ένα καμπυλωτό, δανέζικο φωτιστικό δαπέδου Mads Caprani από τα 70s πριν λίγα χρόνια στοίχιζε περίπου 500 ευρώ. Σήμερα η τιμή του φτάνει τα 2.000 ευρώ και όποτε εμφανίζεται να πουλιέται online βρίσκει αγοραστές μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η πανδημία φαίνεται πως εκτόξευσε τη ζήτηση για τα vintage έπιπλα σε τέτοιο σημείο που μάλλον είναι δίκαιο να μιλάμε πλέον για μανία.

Εικοσάρηδες και τριαντάρηδες χρήστες του Instagram όχι μόνο ανακαλύπτουν online κομμάτια vintage και αντίκες αλλά έχουν την διάθεση και τον χρόνο να τα αναζητήσουν όσο δυσεύρετα και αν είναι.

Σε διαδικτυακές αγορές όπως το 1stDibs.com η ζήτηση για vintage χαλιά, γραφεία και επιτραπέζια φωτιστικά έχει αυξηθεί κατά 20% ενώ σε μερικές κατηγορίες η αύξηση φτάνει μέχρι και το 80%.

Η πανδημία και ο νέος, αναγκαστικά, οικιακός βίος έχει συντελέσει την ανάπτυξη αυτού του νέου έρωτα με το vintage: εκατομμύρια άνθρωποι περνούν τη περισσότερη μέρα τους στο σπίτι και πολλές από αυτές τις ώρες κοιτάζοντας τα κινητά τους και συγκεκριμένα το Instagram.

Πλέον τα πάρτι και οι εξωτικοί προορισμοί στα προφίλ των influencers και των διασήμων έχουν αντικατασταθεί από καναπέδες και interior design.

Λίγη ώρα στο Instagram φτάνει για να βρει κανείς τον ευατό του να θαυμάζει μια Cesca Chair, ένα μαρμάρινο τραπεζάκι Ettore Sottsass ή μια Hardoy καρέκλα πεταλούδα.

View this post on Instagram

A post shared by @neyehaus

«Όλοι αναζητούν τέτοια κομμάτια γιατί τα βλέπουν στα σπίτια των influencers. Αν φέρουμε ένα από αυτά στο κατάστημα και κάνουμε σχετική ανάρτηση θα μας έρθουν αυτόματα 100 μηνύματα από επίδοξους αγοραστές!» αναφέρει η ιδιοκτήτρια καταστήματος με vintage έπιπλα.

To design της δεκαετίας του ’80 είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους millennials: «Τους θυμίζει τα έπιπλα των γονιών τους και γι’ αυτό τους ελκύει» λέει η ίδια, τονίζοντας πως οι νέοι αγοραστές είναι πιο ενημερωμένοι καθώς μπορούν να αντλούν πληροφορίες από τα social media.

Hastags όπως #vintagedecor και #vintagehome μετρούν πάνω από 2 εκατομμύρια αναρτήσεις έκαστο.

Και έπειτα είναι και το Zoom. Καθώς οι τηλεδιασκέψεις έχουν μπει πλέον στην καθημερινότητα των περισσότερων ένα είδος «ντροπής εσωτερικού χώρου» έχει αναπτυχθεί. Παρατηρούν οι συνάδελφοι το δωμάτιό σου και αν ναι τι πιστεύουν για σένα κρίνοντας απ’ αυτά που βλέπουν;

Η εσωτερική διακόσμηση έχει πάρει με έναν τρόπο τη θέση που πριν καταλάμβαναν τα ρούχα και η μόδα ενώ πολλοί είναι πλέον αυτοί που θέλουν να επενδύσουν σε μερικά «καλά» κομμάτια όπως θα έκαναν με ένα ζευγάρι παπούτσια ή με ένα παλτό.

Με πληροφορίες από New York Times. 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024