Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελώνη για μορατόριουμ : Ο Τσίπρας απειλεί - Ζητάει να πάψουμε να κυβερνάμε

Πελώνη για μορατόριουμ : Ο Τσίπρας απειλεί – Ζητάει να πάψουμε να κυβερνάμε

Ως απειλή Τσίπρα προς την κυβέρνηση εκλαμβάνει την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον κ. Μητσοτάκη για πολιτικό μορατόριουμ με πάγωμα του νομοθετικού έργου προκειμένου να μην προκαλούνται κοινωνικές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις.

Ως απειλή Τσίπρα προς την κυβέρνηση εκλαμβάνει την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον κ. Μητσοτάκη για πολιτικό μορατόριουμ με πάγωμα του νομοθετικού έργου προκειμένου να μην προκαλούνται κοινωνικές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις.

Να απαντήσει καθαρά

«Τι είδους μορατόριουμ προτείνει ο κ. Τσίπρας; Ζητάει να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή;» αναρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα από το βήμα της Βουλής και η κα Πελώνη πρόσθεσε:

«Να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, υπό την απειλή ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει; Ας αφήσει τα συνθήματα κι ας απαντήσει καθαρά».

Προτείνει να κατεβάσει η κυβέρνηση τα μολύβια

Αναλυτικά η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας κρίνεται γι΄αυτά που λέει και για το ύφος του. Αλλά αυτά είναι γνωστά.

»Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, μένει ο ίδιος. Επαναλαμβάνει τα ίδια ψέματα την πιο κρίσιμη στιγμή. Ψέματα για τον αριθμό των ΜΕΘ που αυξήθηκαν από τις 565 επί των ημερών του στις 1.400 σήμερα, ψέματα για τις αντοχές του ΕΣΥ, ψέματα για τις πορείες συγχρωτισμού στις οποίες δήθεν δεν διασπείρεται ο ιός.

»Την πιο δύσκολη ώρα, και ενώ από την αρχή της πανδημίας δεν έχει στηρίξει την κοινή προσπάθεια, το μόνο που βρίσκει τώρα να προτείνει είναι η κυβέρνηση να κατεβάσει τα μολύβια.

»Τι είδους μορατόριουμ προτείνει ο κ. Τσίπρας; Ζητά να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή; Παραδείγματος χάριν, να μην κατατεθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνεται ρυθμιστικά η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού και ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών;

»Να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, υπό την απειλή ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και διαδηλώσεις αν δεν γίνουν δεκτά όσα λέει; Ας αφήσει τα συνθήματα κι ας απαντήσει καθαρά».

Να κάτσουμε όλοι μαζί

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είχε δηλώσει:

«Να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος ουσιαστικά στην κριτική τις κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024