Πελώνη – κοροναϊός : Αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης – Το απόγευμα ανακοινώσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ
«Ότι γίνει θα γίνει με μεγάλη προσοχή. Η Επιτροπή συνεδριάζει την Παρασκευή για να επαναξιολογήσει τα νέα δεδομένα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος προαναγγέλλοντας περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ
Στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αναζητούνται «βαλβίδες αποσυμπίεσης» και πιο έξυπνοι τρόποι – όπως είπε – ώστε να υπάρξει ένα ορίζοντας για σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων.
Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ εξαιτίας της αύξησης των διασωληνωμένων και όπως τόνισε, περιμένουμε να δούμε αν η αύξηση της θετικότητας που υπήρξε χθες (σ.σ έφτασε το 12%) ήταν κάτι το συγκυριακό ή είναι κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει σε βάθος χρόνου.
«Υπάρχει κόπωση στην κοινωνία. Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα, θα είχαμε περισσότερα κρούσματα, περισσότερους διασωληνωμένους και θανάτους» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Έρχεται περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ
«Ότι γίνει θα γίνει με μεγάλη προσοχή. Η Επιτροπή συνεδριάζει την Παρασκευή για να επαναξιολογήσει τα νέα δεδομένα» είπε προαναγγέλλοντας περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ.
«Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα κάνει ανακοινώσεις για περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και μέσω του ιδιωτικού τομέα» επεσήμανε η κ. Πελώνη.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Φοιτητικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες στα πανεπιστήμια όλης της χώρας
- Το κόμμα Τσίπρα φέρνει αναβρασμό στο ΣΥΡΙΖΑ: Το μέτωπο Πολάκη και Παππά πιέζει Φάμελλο για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα»
- Άσκηση: Γιατί αργείς να δεις αποτελέσματα;
- ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία σήμερα και συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στις 10:30 – Τι ισχύει για τα σχολεία
- Ηλιούπολη: Οι Aρχές αναζητούν απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό – Το χρονικό
- Συνταγή: Γλυκές τορτίγιες με σοκολάτα, φράουλες και φουντούκια
- Καθ’ οδόν για το Πεκίνο ο Τραμπ, ενώ κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν – Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442