Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας : Τα έξυπνα μέτρα του lockdown αποδείχτηκαν βλακώδη - Το «ακορντεόν» απέτυχε

Τσίπρας : Τα έξυπνα μέτρα του lockdown αποδείχτηκαν βλακώδη – Το «ακορντεόν» απέτυχε

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας την για «βλακώδη μέτρα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας και υποστηρίζοντας ότι το σύστημα του lockdown «ακορντεόν» έχει αποτύχει.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας την για «βλακώδη μέτρα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας και υποστηρίζοντας ότι το σύστημα του lockdown «ακορντεόν» έχει αποτύχει.

Θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών

«Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία και μαρτυρίες συγγενών ασθενών, κάνοντας λόγο για «διαλογή ασθενών» για την εισαγωγή τους σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ, ενώ χρέωσε στην κυβέρνηση «δημιουργική λογιστική» σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των ΜΕΘ του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Είστε μια κυβέρνηση που τους τελευταίους πέντε μήνες κάνει τρία πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση υβρίζει όσους της κάνουν κριτική, απειλεί όσους θα έπρεπε να προστατεύει και προκαλεί αυτούς στους οποίους θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη.

«12 Νοεμβρίου 2020, μια εβδομάδα μετά την κήρυξη του lockdown καταγράφηκαν 3318 κρούσματα. 9 Μαρτίου 2021, 3181 κρούσματα. Και δεν σας καίγεται καρφί. Όλοι στη θέση τους, όλοι λαλίστατοι στη Βουλή, στα πάνελ, τα social media μόνο για να υβρίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες. Αλλά για τις ευθύνες σας και την εγκληματική σας αποτυχία, έχετε καταπιεί τη γλώσσα σας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Πολιτικό μορατόριουμ

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό σε «πολιτικό μορατόριουμ» στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης μέχρι να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

«Να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να καθίσουμε όλοι μαζί για να δούμε πως θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρατε. Να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος ουσιαστικά στην κριτική τις κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις.

Οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ότι δεν προχωρά σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζικά τεστ και ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι εργασίας αναρωτήθηκε «ποιο είναι τελικά εκείνο το δυναμικό σχέδιο, με τα έξυπνα μέτρα και άλλα τέτοια αμέτρητα που έχετε πει να σας λένε οι επικοινωνιολόγοι σας; Αυτό που στις 9 Φλεβάρη με 277 διασωληνομένους, οδηγεί δια διαγγέλματος σε νέο σκληρό lockdown, αλλά στις 17 Μάρτη με 600, οδηγεί σε σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων;».

«Αντί να δουλέψετε οργανώνετε γλέντια και βαφτίσια γράφοντας τα μέτρα που εσείς ψηφίζετε στα παλιά σας τα παπούτσια, ενώ η πανδημία καλπάζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις για την ειδική άδεια που φέρεται να δόθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη για να γίνει νονός ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για το εάν έχουν δοθεί και άλλες άδειες παρά τη σαφή απαγόρευση του νόμου. Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν η άδεια είναι πλαστή ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας ζήτησε να πληροφορηθούν οι πολίτες αν ο υπουργός Ανάπτυξης βάφτισε τον γιό του προέδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων γιατί κάτι τέτοιο -όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα διαφάνειας.

Συγκαλύπτει αποτυχία και σκάνδαλα

«Οι πολίτες εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που μπορεί να κάνει και λάθη, όταν είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα από τα δύο. Έχει αφήσει την πανδημία στον αυτόματο και αυτή τις μισές μέρες ασχολείται με το πως θα συκοφαντήσει τους αντιπάλους της και τις άλλες μισές πως θα συγκαλύψει την αποτυχία και τα σκάνδαλα της» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης του Ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την επένδυση στις Σκουριές και έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και «αποικιακού τύπου παραχώρηση» σε μια ξένη εταιρεία.

Γη και ύδωρ στην «Ελληνικός Χρυσός»

«Δίνετε γη και ύδωρ σε μια εταιρεία που δεν συμπεριφέρεται ως επενδυτής αλλά ως τσιφλικάς» σημείωσε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για επιστροφή στην εποχή της «αποικιοκρατίας» και κατηγόρησε τα στελέχη της κυβέρνησης ότι «φέρνετε μια σύμβαση όχι ως θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά σαν να είσαστε στελέχη της εταιρείας».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος αναλυτικά στις προβλέψεις της σύμβασης για το εργασιακό καθεστώς, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τις αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη κλπ, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να κάνει ότι είναι νομίμως δυνατόν προκειμένου να αλλάξει αυτή η σύμβαση.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024