Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για τη βία: Ποιες ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για τη βία: Ποιες ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός

Σε κλίμα πόλωσης αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Βουλή (10:30 π.μ.) η μονομαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περιστατικά αστυνομικής βίας. Η επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, έχει […]

Σε κλίμα πόλωσης αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Βουλή (10:30 π.μ.) η μονομαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Η επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, έχει θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό το ερώτημα «για ποιον λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη», με αφορμή το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στην συζήτηση προκειμένου να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση με διάθεση συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων καθώς όπως ο ίδιος επισήμανε και στο πρόσφατο διάγγελμά του απαιτείται από το σύνολο του πολιτικού συστήματος να επιδειχθεί εθνική ομοψυχία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να οξύνει περαιτέρω το κλίμα αντιπαράθεσης θα υπάρξει ανάλογης ισχύος απάντηση, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα όπως είναι οι προσκλήσεις που απευθύνει προς τους οπαδούς του να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, η στάση του στην υπόθεση της απεργίας πείνας του καταδικασμένου για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 27χρονος αστυνομικός από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη, και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολυήμερη κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχει διάκριση στη βία

Είναι χαρακτηριστική η αιχμή που άφησε την Πέμπτη η κυβερνητική εκπρόσωπος εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου για τη θέση –κατηγορία προς την κυβέρνηση- του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η βία φέρνει βία».

«Η βία δεν φέρνει βία, ούτε υπάρχει καλή και κακή βία. Πίσω από αυτή τη δήλωση (σ.σ. εννοεί του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η βία φέρνει βία») κατά τη γνώμη μας κρύβεται μία διάκριση για καλή και κακή βία. Διάκριση τέτοια δεν υπάρχει» είπε με νόημα η κα Πελώνη.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιστρατεύει στη ρητορική της τη σύνδεση των διαδηλώσεων με την έξαρση της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι οι συγκεντρώσεις αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Κορυφαίοι υπουργοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκης ο Άκης Σκέρτσος κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει πως τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν αποτελούν ούτε ελληνικό ούτε σημερινό φαινόμενο αλλά διαχρονικό πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα θα καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει την τακτική επένδυσης στην κούραση των πολιτών και να αποφασίσει εάν αποτελεί εκπρόσωπο κόμματος του 32% ή πολιτικής ομάδας του 3% που αναλώνεται σε ακτιβιστικού τύπου δρώμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτύξει την δέσμη πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διαφάνειας στην ελληνική αστυνομία, την άρτια εκπαίδευση των στελεχών της ΕΛΑΣ, τον εντοπισμό και την ουσιαστική αντιμετώπιση των περιστατικών αυθαιρεσίας.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024