Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολίτευση: Ν' απελευθερωθούν οι συλληφθέντες της αστυνομικής επιχείρησης στο ΑΠΘ

Αντιπολίτευση: Ν’ απελευθερωθούν οι συλληφθέντες της αστυνομικής επιχείρησης στο ΑΠΘ

Για εισβολή της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο τα κόμματα της Αριστεράς και ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων και προσαχθέντων.

Για εισβολή της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο τα κόμματα της Αριστεράς την οποία και καταδικάζουν ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων και προσαχθέντων.

Σόου του σερίφη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «στο ΑΠΘ η κυβέρνηση και αυταρχισμός ηττήθηκαν. Το σημερινό σόου σε μια κινητοποίηση που είχε ήδη ανακοινωθεί ότι τελειώνει σήμερα απλά δείχνει τον πανικό του σερίφη που παριστάνει τον υπουργό προστασίας του πολίτη».

Βία και καταστολή απέναντι στα αιτήματα των φοιτητών

Η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, τονίζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο και στην ένταση της καταστολής. Σήμερα Πέμπτη 11/3/2021 προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την παρουσία ισχυρών δυνάμων, ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από την πόλη ενώ δεν δίστασε ακόμα και να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων στο ΑΠΘ.

»Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαντά στα προβλήματα με καταστολή. Μπροστά στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν τα πανεπιστήμια που παραμένουν έναν χρόνο τώρα κλειστά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, για να μπορέσουν οι φοιτητές να γίνουν ξανά φοιτητές, η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή.

»Ενδεικτικό των στοχεύσεων της είναι ότι η επιχείρηση έγινε ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί ότι η κατάληψη θα λήξει σήμερα το πρωί.

»Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Απέναντι στην αντιλαϊκή τους πολιτική θα βρίσκουν συνέχεια την αντίδραση του λαού και της νεολαίας.

»Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων.

»Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.»

Αθλιότητα και αυταρχισμός χωρίς όριο

«Η αθλιότητα, ο αυταρχισμός και ο ξεπεσμός της κυβέρνησής σας, δεν έχει όριο», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης

Ο κ. Κριθαρίδης τονίζει «με βία, χημικά και τραμπουκισμούς οι πραιτοριανοί του κ. Χρυσοχοΐδη» πραγματοποίησαν επέμβαση στο ΑΠΘ και προσθέτει ότι «τα ΜΑΤ έσπρωχναν και τρομοκρατούσαν φοιτητές και φοιτήτριες τόσο εντός, όσο και εκτός της Πρυτανείας». Κι όλα αυτά τη στιγμή «που οι φοιτητές στη χθεσινή γενική τους συνέλευση, είχαν αποφασίσει να σταματήσουν σήμερα την κατάληψη, μετά την σχετική πορεία διαμαρτυρίας».

«Ποιος λοιπόν επιμένει να διχάζει και να επιτίθεται στην κοινωνία και τη νεολαία κ. Μητσοτάκη; Τόσο πολύ δεν αντέξατε την κριτική από την ακροδεξιά σας πτέρυγα αν δεν «σπάγατε» εσείς και σταματούσαν οι ίδιοι οι φοιτητές την κατάληψη τους;» ρωτάει ο κ. Κριθαρίδης.

Ζητάει «να φύγουν εδώ και τώρα τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από το ΑΠΘ, να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σταματήσει η κυβέρνησή σας να τρομοκρατεί και να διχάζει την κοινωνία» και τονίζει: «Η νεολαία κ. Μητσοτάκη σας έχει απαντήσει ήδη πολλές φορές και θα το ξανά κάνει μαζικά».

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024