Σε διεξαγωγή παράλληλων μονολόγων μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε ο Αντρέας Λοβέρδος ότι θα εξελιχθεί η αυριανή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό

Σε διεξαγωγή παράλληλων μονολόγων μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε ο Αντρέας Λοβέρδος ότι θα εξελιχθεί η αυριανή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν κόμματα που υποθάλπουν τη βία

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ άφησε ωστόσο αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υποστήριξε ότι «τα πολιτικά κόμματα δεν υποθάλπουν τη βία, αλλά την εκμεταλλεύονται κι εκεί βρίσκεται η πολιτική τους ευθύνη» ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης την Κυριακή και την Τρίτη σημείωσε ότι «ερέθισαν κάθε δημοκρατικό πολίτη» και «καταλήξαμε όμως να είμαστε διασπασμένοι».

«Για παράδειγμα, το γεγονός ότι νεολαία πολιτικού κόμματος μετείχε σε διαδηλώσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, δημιουργεί την αίσθηση πολιτικής κάλυψης» ανέφερε ακόμη ο Αντρέας Λοβέρδος.

Παράλληλοι μονόλογοι

Σε ερώτηση για την αυριανή, συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «έχει γίνει πολλές φορές αυτή η συζήτηση μεταξύ του κ Μητσοτάκη και του κ Τσίπρα χωρίς να γίνει κάτι. Είναι παράλληλοι μονόλογοι. Οι κομματικές παρεμβάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα περιστατικά των τελευταίων ημερών, δεν έδειξαν ότι υπάρχει βούληση να γίνει κάτι. Περίμενα από τον Πρωθυπουργό στο μήνυμά του την Τρίτη να μιλήσει και για τα γεγονότα της Κυριακής».

Οι πόλοι του διχασμού

Αιχμηρός ήταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τους δύο πόλους του διχασμού ενώ κατήγγειλε αλχημείες για την παράκαμψη του κανονισμού της Βουλής προκειμένου να διεξαχθεί η αυριανή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό.

«Βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε στο Βουνό. Η άτυπη συμφωνία των πόλων του διχασμού φάνηκε και από την αλχημεία παράκαμψης του κανονισμού της Βουλής» ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε:

«Μητσοτάκης και Τσίπρας, χωριστά από κοινού, με εκπρόθεσμη ερώτηση του δεύτερου και εξοβελισμό εμπρόθεσμου αιτήματος Προέδρου άλλου κόμματος, φρόντισαν βιαίως να περιορίσουν τη συζήτηση για το θέμα της βίας μεταξύ τους. Σταματήστε επιτέλους και οι δύο, να τροφοδοτείτε τον διχασμό στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr