Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος : Η ανάρτηση για τον Γ. Κωστόπουλο - Δύο χαρακτηριστικές στιγμές του εκλιπόντος

Βενιζέλος : Η ανάρτηση για τον Γ. Κωστόπουλο – Δύο χαρακτηριστικές στιγμές του εκλιπόντος

Μία από τις χαρακτηριστικές στιγμές που περιγράφει ο κ. Βενιζέλος «έρχεται» από την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Δύο χαρακτηριστικές στιγμές του Γιάννη Κωστόπουλου, του πατριάρχη των τραπεζιτών, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, μοιράζεται με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μία από αυτές αφορά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οπότε ο κ. Βενιζέλος συνάντησε τον τραπεζίτη:«Του ζήτησα να βρεθούμε οι δυο μας και του είπα ότι απευθύνομαι όχι στον τραπεζίτη αλλά στον ευπατρίδη Γιάννη Κωστόπουλο από τον όποιον ζητώ να επιτελέσει ένα καθήκον εθνικό. Δεν χρειάστηκε να πούμε τίποτα περισσότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όλη η ανάρτηση

Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«Οφείλω να καταγράψω δυο χαρακτηριστικές στιγμές του Γιάννη Κωστόπουλου που έφυγε από τη ζωή έχοντας κυριαρχήσει για χρόνια στο τραπεζικό τοπίο της χώρας.

Η πρώτη είναι η εικόνα του στο Metropolitan Museum της Ν.Υόρκης, στα εγκαίνια της έκθεσης The Glory of Byzantium, τον Μάρτιο του 1997.

Με την ικανοποίηση για την τεράστια επιτυχία και απήχηση της έκθεσης γραμμένη στο πρόσωπό του, κυριαρχούσε στην εκδήλωση, ως ο φυσικός οικοδεσπότης μιας προσπάθειας που στήριξε όχι μόνο οικονομικά. Η έκθεση αυτή μαζί με τη σχεδόν παράλληλη έκθεση των Θησαυρών του Αγίου Όρους στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης έδωσαν εντυπωσιακή ώθηση στο ενδιαφέρον για το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία διεθνώς.

Η δεύτερη, το 2011, αρχές του 2012, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις μου με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για την προετοιμασία της δραστικής παρέμβασης στο δημόσιο χρέος που θα άνοιγε και μια νέα, καθόλου εύκολη, σελίδα για το τραπεζικό σύστημα.

Υπήρχαν επιφυλάξεις, τεχνικά ερωτήματα, φόβοι και από την υψηλού επιπέδου ομάδα της δικής του τράπεζας. Του ζήτησα να βρεθούμε οι δυο μας και του είπα ότι απευθύνομαι όχι στον τραπεζίτη αλλά στον ευπατρίδη Γιάννη Κωστόπουλο από τον όποιον ζητώ να επιτελέσει ένα καθήκον εθνικό. Δεν χρειάστηκε να πούμε τίποτα περισσότερο».

Δείτε την ανάρτηση:

Για τον Γιάννη Κωστόπουλο

Οφείλω να καταγράψω δυο χαρακτηριστικές στιγμές του Γιάννη Κωστόπουλου που έφυγε από τη ζωή…

Δημοσιεύτηκε από Evaggelos Venizelos στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024