Απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία είχε σχολιάσει τις βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με δική του δήλωση:

«Αν η κα Πελώνη έχει αμφιβολίες για το ποιος διχάζει, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο πρωτοφανές αρνητικό, για εν ενεργεία πρωθυπουργό, ισοζύγιο μηνυμάτων στην επίσημη σελίδα του κ. Μητσοτάκη στο fb», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας: 

«Η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τις αντιδράσεις. Μία κυβέρνηση που ανακοινώνει lockdown μέσα στο lockdown, που οδηγεί τους ανθρώπους να ρισκάρουν καθημερινά, όταν συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει στην καταστολή και στον αυταρχισμό, για να ξεφύγει από την αποτυχία του σε πανδημία και οικονομία».

Ηλιόπουλος: «Τον κόσμο τον κατεβάζουν στο δρόμο οι κυβερνητικές επιλογές, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η στρατηγική της έντασης αποτελεί συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος και σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη συνδέονται άμεσα με την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής», επέμεινε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «αν κάποιος πιστεύει ότι 6.000 άνθρωποι κατέβηκαν να διαδηλώσουν στη Νέα Σμύρνη, επειδή έκανε κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς βρίσκεται σε άλλον πλανήτη».

Και διευκρίνισε: «Οι άνθρωποι αυτοί κατέβηκαν, επειδή έχουμε μια κοινωνία που είναι στα όριά της, μια κοινωνία θυμωμένη, απογοητευμένη. Μια κοινωνία που βλέπει κυβερνητικά στελέχη να κάνουν κορονογλέντια και την ίδια στιγμή, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, άνθρωποι να τρώνε ξύλο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και να γίνονται συλλήψεις στο σωρό».

«Τον κόσμο τον κατεβάζουν στο δρόμο οι κυβερνητικές επιλογές», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος, εξηγώντας ότι «όταν εν μέσω πανδημίας, η ΝΔ ψηφίζει νόμο που αφήνει εκτός πανεπιστημίου 24.000 παιδιά, δε γίνεται να πιστεύει ότι δε θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Προσέθεσε, μάλιστα, υπενθυμίζοντας τα πρώτα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, πως «όταν, μέσα σε μια κατάσταση που ο κόσμος είναι θυμωμένος και απογοητευμένος, ένας άνθρωπος ξυλοκοπείται με αυτό τον τρόπο την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, προφανώς θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Και κατέληξε: «Στη Νέα Σμύρνη δεν είδαμε για πρώτη φορά την αστυνομία να ξεφεύγει. Το είδαμε στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, το είδαμε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ, όπου κανένας δεν τιμωρήθηκε. Υπάρχει ένα συνειδητό σήμα ατιμωρησίας από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ».