«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον» δήλωσε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σοφός αναφέρει χαρακτηριστικά: «έκανα ως δικηγόρος ανιδιοτελώς το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω, για την αποκλιμάκωση μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας. Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας ποικιλόμορφης κρίσης. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται».

Νωρίτερα, η κ. Κούρτοβικ σε δήλωσή της  με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος ακύρωσης μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

Προσφυγή στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο πολυισοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού,  ζητάει από το ΣτΕ: 1) την έκδοση προσωρινής διαταγής με την ποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου, 2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται  η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση  και 3) την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Ο κρατούμενος υποστηρίζει  ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι  παράνομη,  καθώς, μεταξύ των άλλων,  εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Στην αίτηση υποστηρίζεται  ότι η μεταγωγή στις φυλακές  Κορυδαλλού έγινε εικονικά για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική  Επιτροπή  Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο