Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση Mηταράκη – Θεοχαρόπουλου για πανδημία και Κουφοντίνα

Αντιπαράθεση Mηταράκη – Θεοχαρόπουλου για πανδημία και Κουφοντίνα

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας και την υπόθεση Κουφοντίνα είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας και την υπόθεση Κουφοντίνα είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Για την διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι πάνω από τις μισές ΜΕΘ είναι δημιούργημα των τελευταίων 12 μηνών.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν αντέξει, σημειώνοντας ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο από τα lockdown.

Για παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown έκανε λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Έτσι, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. «Δεν γίνεται να τρέχουμε πίσω από το πρόβλημα. Τόσο καιρό τους λέγαμε ‘’προετοιμαστείτε’’. Φτάσαμε να μην έχουμε ΜΕΘ στην Αττική», ενώ υπογράμμισε την έλλειψη μέριμνας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Ο κόσμος παστώνεται για να πάει στη δουλειά».

«Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει άλλο lockdown ή κάτι διαφορετικό» απάντησε ο κ. Μηταράκης, υποστηρίζοντας για το θέμα των ΜΜΕ ότι «δε γίνεται σε λίγες μέρες να βρεις στην παγκόσμια αγορά εκατοντάδες λεωφορεία ούτε να βρεις εκατοντάδες εκπαιδευμένους οδηγούς».

Υπόθεση Κουφοντίνα

Αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό.

«Αν έχει νομικά ερωτήματα ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα τα απαντήσει η δικαιοσύνη. Ο εκβιασμός με την απεργία πείνας δεν συνάδει με το κράτος δικαίου. Αυτό που είναι πολιτικό θέμα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι προσπαθεί ένα νομικό θέμα, να το φέρει στην πολιτική σκηνή» εξήγησε.

Με τη σειρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού καταδίκασε τις καταδρομικές επιθέσεις που γίνονται από υποστηρικτές του Κουφοντίνα, δήλωσε: «Κατά συρροή δολοφόνος ο Κουφοντίνας που καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη. Ως κρατούμενος θα πρέπει να έχει τα δικαιώματα που η ίδια η ΝΔ ψήφισε. Να μην ηρωοποιηθεί στην κοινή γνώμη ένας άνθρωπος που ήταν στον περιθώριο. Να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024