Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«The Botanical Mind Online»: Ένα διαδικτυακό πρότζεκτ για τη σημασία των φυτών για τον άνθρωπο

«The Botanical Mind Online»: Ένα διαδικτυακό πρότζεκτ για τη σημασία των φυτών για τον άνθρωπο

Τη συνεχιζόμενη σημασία του φυτικού βασιλείου για τη ζωή, συνείδηση και πνευματικότητα του ανθρώπου εξερευνά η έκθεση «The Botanical Mind: Art, Mysticism and the Cosmic Tree» στο Camden Art Centre του Λονδίνου

Τη συνεχιζόμενη σημασία του φυτικού βασιλείου για τη ζωή, συνείδηση και πνευματικότητα του ανθρώπου εξερευνά η έκθεση «The Botanical Mind: Art, Mysticism and the Cosmic Tree» στο Camden Art Centre του Λονδίνου.

Λόγω της κρίσης της COVID-19 και των κλειστών γκαλερί και μουσείων εξαιτίας της πανδημίας, η έκθεση έχει μετατραπεί σε ένα νέο, διαρκώς εμπλουτιζόμενο, διαδικτυακό πρότζεκτ το οποίο εκτός των έργων 60 δημιουργών συγκεντρώνει podcast, ταινίες, και φωτογραφικό και ηχητικό υλικό σε ένα εικονικό αρχείο που συνεχώς διευρύνεται.

Το πρότζεκτ «The Botanical Mind Online» –την οργάνωση έχει αναλάβει το Camden Art Centre– εξετάζει τις συνδέσεις μεταξύ φυτών, ανθρώπων και σύμπαντος, αποκαλύπτοντας μέσα από 500 χρόνια τέχνης τις σχέσεις που μας δένουν.

Τοποθετεί το φυτό και ως καθολικό σύμβολο που βρίσκουμε σε σχεδόν κάθε αρχαίο πολιτισμό και θρησκεία όλου του πλανήτη και ως τη πιο βασική και παρεξηγημένη μορφή ζωής στη Γη μας.

Εξερευνά τόσο τις υλικές όσο και πνευματικές πλευρές των φυτών, την εξακολουθητική σημασία τους για την ανθρώπινη ζωή όσο και το πώς τα εντάσσουμε στην κουλτούρα, αντικουλτούρα, τέχνη και μουσική.

Η διαδικτυακή έκθεση όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, περιλαμβάνει έξι «κεφάλαια»:

«Το Κοσμικό Δέντρο»,·«Ιερή Γεωμετρία»,·«Κοσμολογίες Αυτόχθονων», «Αστρολογική Βοτανική»,·«Όπως εντός, έτσι και εκτός» και «Φυτική Οντολογία».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024