Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά είναι τα δέκα ομορφότερα παλάτια του κόσμου

Αυτά είναι τα δέκα ομορφότερα παλάτια του κόσμου

Αυτή η λίστα με τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, είναι ενδεικτική ως προς τα επιτεύγματα που αφήνουν οι εκάστοτε πολιτισμοί

Κάποτε αποτελούσαν τις κατοικίες ηγετών και αυτοκρατόρων, σήμερα είναι η επιτομή της αρχιτεκτονικής αρμονίας και του ιστορικού πλούτου. Αυτή η λίστα με τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, είναι ενδεικτική ως προς τα επιτεύγματα που αφήνουν οι εκάστοτε πολιτισμοί.

Εθνικό Παλάτι της Pena

Χτισμένο το 1842 από τον βασιλιά Ferdinand II, το Pena National Palace στην Πορτογαλία είναι το παλαιότερο ευρωπαϊκό κάστρο ρομαντικού στυλ.

Το παλάτι χτίστηκε στα ερείπια ενός μοναστηριού που υπέστη σοβαρές ζημιές στον Μεγάλο Σεισμό της Λισαβόνας του 1755. Σήμερα, με το αυθεντικό χρώμα του κόκκινου και κίτρινου και έχοντας ήδη ανακαινιστεί, το Εθνικό Παλάτι Pena είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία της Πορτογαλίας.

Παλάτι Mysore

Συνήθως περιγράφεται ως η πόλη των ανακτόρων, το Mysore στην Ινδία έχει μια σειρά από ιστορικά παλάτια από τα οποία το Mysore Palace είναι το πιο διάσημο.

Το παλάτι τέθηκε σε λειτουργία το 1897 αφού το παλιό παλάτι καταστράφηκε σε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια ενός γάμου και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1912.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ της Dasara τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το ανάκτορο φωτίζεται με περισσότερους από 10.000 λαμπτήρες, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα.

Παλάτι Schönbrunn

Με 1.441 δωμάτια, το Παλάτι Schönbrunn, συγκρίσιμο στο μεγαλείο με τις Βερσαλλίες, είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βιέννης.

Το παλάτι χτίστηκε μεταξύ 1696 και 1712 κατόπιν αιτήματος του αυτοκράτορα Leopold Α και μετατράπηκε σε αυτοκρατορικό θερινό παλάτι από τη Μαρία Τερέζα.

Το Palace Park προσφέρει πολλά αξιοθέατα, όπως το Privy Garden, τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο στον κόσμο, έναν λαβύρινθο και το Gloriette (ένα μαρμάρινο καλοκαιρινό σπίτι) που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου ύψους 60 μέτρων.

Το Θερινό Παλάτι

Το Θερινό Παλάτι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα (9,3 μίλια) από το κέντρο του Πεκίνου και κυριαρχείται κυρίως από τον Λόφο Longevity και τη Λίμνη Kunming.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Summer Palace χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία από τους αυτοκρατορικούς ηγέτες της Κίνας – ως καταφύγιο από την «Απαγορευμένη Πόλη».

Οι κήποι επεκτάθηκαν ουσιαστικά το 1750, αναπαράγοντας το στυλ διαφόρων παλατιών και κήπων από όλη την Κίνα. Η λίμνη Kunming επεκτάθηκε για να μιμηθεί τη Δυτική Λίμνη στο HangZhou.

Παλάτι Topkapi

Όταν ο Σουλτάνος ​​Μεχμέτ ο Κατακτητής πήρε την Κωνσταντινούπολη το 1453, διέταξε αρχικά την κατασκευή νέας κατοικίας.

Αυτό επρόκειτο να γίνει το παλάτι αργότερα γνωστό ως Topkapi. Το παλάτι θα παρέμενε ο αυτοκρατορικός θύλακας των Οθωμανών σουλτάνων για 4 αιώνες, από το 1465 έως το 1853.

Με τα χρόνια, το συγκρότημα των παλατιών υπέστη συνεχείς τροποποιήσεις. Σήμερα το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερις κύριες αυλές με αυξανόμενο μεγαλείο και πολλά μικρότερα κτίρια.

Chateau de Chambord

Αυτός είναι ο δεύτερος σε επισκέψεις πύργος στη Γαλλία (μετά τις Βερσαλλίες), είναι ένα αριστούργημα της Γαλλικής Αναγέννησης.

Το Chateau de Chambord διαθέτει 440 δωμάτια, 365 τζάκια και 84 σκάλες. Η κατασκευή του πύργου ξεκίνησε το 1519 από τον Βασιλιά Φρανσουά Ι, ώστε να μπορεί να κυνηγά στα κοντινά δάση.

Τα κρύα και τεράστια δωμάτια του Château το καθιστούσαν μη δημοφιλές ως πραγματική κατοικία και ο ίδιος ο François I έμεινε εδώ για λιγότερο από 40 ημέρες συνολικά.

Παλάτι των Βερσαλλιών

Οι Βερσαλλίες ήταν αρχικά ένα καταφύγιο κυνηγιού, που χτίστηκε το 1624 από τον Louis XIII. Ο διάδοχός του, Louis XIV, επέκτεινε το κτήριο σε ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια στον κόσμο και από το 1682 το χρησιμοποίησε για τον έλεγχο της Γαλλίας με απόλυτο έλεγχο.

Το Παλάτι των Βερσαλλιών παρέμεινε η επίσημη κατοικία των Βασιλέων της Γαλλίας μέχρι τον Οκτώβριο του 1789 όταν η βασιλική οικογένεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Alhambra

Μερικώς φρούριο, μερικώς παλάτι και μερικώς κήπος, το Alhambra βρίσκεται σε ένα οροπέδιο με θέα στην πόλη της Γρανάδας στη νότια Ισπανία.

Το παλάτι χτίστηκε στα μέσα του 14ου αιώνα από τους σουλτάνους Nasrid και αποτελεί απόδειξη της ικανότητας των μουσουλμάνων τεχνιτών της εποχής.

Το Alhambra είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ισπανίας και πολλοί επισκέπτες έρχονται στη Γρανάδα για να το δουν.

Παλάτι Potala

Βρίσκεται στον λόφο Marpo Ri, 130 μέτρα πάνω από την κοιλάδα της Λάσα, το Potala Palace υψώνεται περαιτέρω 170 μέτρα και είναι η μεγαλύτερη μνημειακή δομή σε όλο το Θιβέτ.

Παρόλο που ένα παλάτι είχε ήδη χτιστεί εδώ τον 7ο αιώνα, η κατασκευή του σημερινού παλατιού ξεκίνησε το 1645 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πέμπτου Δαλάι Λάμα και το 1648 ολοκληρώθηκε το Potrang Karpo, ή το Λευκό Παλάτι.

Το Potrang Marpo, ή το Κόκκινο Παλάτι, προστέθηκε μεταξύ του 1690 και του 1694. Το Παλάτι Potala παρέμεινε η κατοικία του Δαλάι Λάμα μέχρι τον 14ο Δαλάι Λάμα που έφυγε στην Ινδία, μετά την κινεζική εισβολή το 1959.

H Απαγορευμένη πόλη

Από τα πιο όμορφα παλάτια. Στο κέντρο του Πεκίνου, η Απαγορευμένη Πόλη είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα παλατιών στον κόσμο, που καλύπτει 72 εκτάρια.

Χτισμένο από το 1406 έως το 1420, το συγκρότημα αποτελείται από 980 κτήρια που σώζονται με 8.707 δωμάτια που περιβάλλονται από τάφρο βάθους έξι μέτρων και τοίχο ύψους δέκα μέτρων.

Η απόσταση μεταξύ της Πύλης Tiananmen και της Πύλης του Divine Might είναι 960 μέτρα. Είκοσι τέσσερις αυτοκράτορες βασίλευαν στη χώρα για σχεδόν 5 αιώνες από την Απαγορευμένη Πόλη μέχρι την παραίτηση του Puyi, του τελευταίου Αυτοκράτορα της Κίνας.

Πηγή: touropia.com

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024