Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγγνώμη, καλέ μας άνθρωπε Σπύρο Μπιμπίλα

Συγγνώμη, καλέ μας άνθρωπε Σπύρο Μπιμπίλα

Οφείλουν όλοι μια μεγάλη συγγνώμη σ' αυτόν τον «μέτριο» κατά Λιγνάδη, ηθοποιό, μεγάλο πρωταγωνιστή, όμως, του δράματος που ζει ο χώρος

Σπύρος Μπιμπίλας. Ο «μέτριος» ηθοποιός που διέσωσε την τιμή του καλλιτεχνικού χώρου. Και είναι αναμφισβήτητα ο «καλός» της υπόθεσης των σκανδάλων που συγκλονίζουν το Πανελλήνιο τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακούμε τόσα τραγικά για συγκεκριμένους ηθοποιούς. Ή μάλλον… ηθοποιάρες που τους βλέπαμε στο δρόμο και παθαίναμε δέος.

Για μεγάλα ονόματα που τα ακούγαμε και μέναμε άναυδοι για το σπουδαίο τους έργο και την προσφορά τους στην Τέχνη.

Αλλά τι να την κάνεις την Τέχνη και την προσφορά όταν αποδεικνύεται ότι είσαι βιαστής, σεξουαλικό αρπακτικό, κακοποιητής, άθλιο υποκείμενο που εκμεταλλεύεται την εφήμερη δόξα και εξουσία του για να κακοποιήσει συναδέλφους του;

Χορτάσαμε από ονοματάρες στις μαρκίζες με τα πλουμιστά χρώματα και τα λαμπερά φώτα.

Χορτάσαμε με τους θιασάρχες, τα τεράστια ταλέντα, τους μύστες του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Ε και; Κι όλα αυτά να ήταν, μεγαλύτερη σημασία έχει ότι δεν ήταν άνθρωποι. Μεγαλύτερη σημασία έχει ότι βίασαν παιδάκια, ότι χτύπησαν γυναίκες, ότι κακοποίησαν συναδέλφους τους που δούλευαν για ένα κομμάτι ψωμί, ότι παρενόχλησαν κοριτσάκια για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Ολοι αυτοί οι… γίγαντες πιθανότατα να μην τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη. Θα τιμωρούνται, όμως, από την κοινωνική απαξία που θα εισπράττουν από εδώ και στο εξής.

Και ήρθε ο… Μπιμπίλας. Αυτός ο μικρός στο δέμας, «μέτριος» ηθοποιός. Χωρίς τη μεγάλη καριέρα, χωρίς το όνομά του δίπλα στων μεγαλόσχημων, χωρίς τα πολλά λεφτά και τα θέατρα.

Ηρθε αυτός ο ήσυχος, σοβαρός κι ευγενής άνθρωπος να σώσει την τιμή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ηθοποιών. Κι αυτών που κακοποιήθηκαν, κι εκείνων που παρακολουθούν άναυδοι όσα συμβαίνουν στο επάγγελμά τους.

Αυτοί που κάποτε ξεπέρασαν το στερεότυπο «είσαι ηθοποιός, άρα είσαι ανήθικος» και που τώρα για χάρη λίγων άθλιων τους ξανακόλλησαν τη ρετσινιά.

Ο Μπιμπίλας, με το αστείο όνομα και την καλτ φιγούρα κλήθηκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Και δίπλα του συνασπίστηκαν όλοι οι συνάδελφοί του οι οποίοι ζητούν κάθαρση. Κι αυτό είναι πολύ μεγάλο βάρος για τις πλάτες του προέδρου του ΣΕΗ.

Σε αντίθεση με τους μεγαλόσχημους, με τους κολλητούς της εκάστοτε εξουσίας και με τα βαριά ονόματα, ο Μπιμπίλας είναι εδώ για να βρει λύσεις.

Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, ούτε του έχω μιλήσει ποτέ. Όμως, η συμπεριφορά του, ο τρόπος που μιλά, οι κινήσεις που κάνει και η ταπεινότητά του, δείχνουν έναν άνθρωπο πολύ μεγαλύτερο από το μπόι του.

Ένα σπουργίτι που τελικά ήτανε αητός.

Και οφείλουν όλοι όσοι τον απαξίωσαν, τον προσέβαλαν, τον ταπείνωσαν όλα αυτά τα χρόνια, να του ζητήσουν συγγνώμη. Ολοι εκείνοι που έγραφαν ότι είναι «δεύτερος», «μαϊντανός», την ίδια στιγμή που αποθέωναν τους… μεγάλους για δημόσιες σχέσεις.

Συγγνώμη καλέ μας άνθρωπε Σπύρο Μπιμπίλα. Κάνε τη δουλειά σου και καλή δύναμη.

Ο χώρος των ηθοποιών χρειάζεται τον… μέτριο (κατά Λιγνάδη) ηθοποιό, αλλά τον τεράστιο πρωταγωνιστή της επικαιρότητας.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024