Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λινού στο MEGA : Χρειάζεται να ληφθούν «έξυπνα μέτρα» που θα κάνουν τους ανθρώπους να αποδέχονται τους περιορισμούς

Λινού στο MEGA : Χρειάζεται να ληφθούν «έξυπνα μέτρα» που θα κάνουν τους ανθρώπους να αποδέχονται τους περιορισμούς

Η Αθηνά Λινού υποστήριξε επιπλέον, ότι πρέπει να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ καθώς δημιουργείται συνωστισμός σε αυτά.

Την ανάγκη λήψης «έξυπνων μέτρων» για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, επισήμανε  η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».Αθηνά Λινού, ξεκαθαρίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι εξαρτάται από την κυβέρνηση αν θα επιβληθεί το αυστηρότερο lockdown, που προτείνει η επιτροπή των ειδικών.

«Η Επιτροπή πρότεινε αυστηρότερο lockdown, αλλά είναι θέμα της πολιτείας πώς θα το μεταφράσει. Να προσέξουμε ο καθένας ατομικά και να δούμε πώς θα περιορίσουμε την έκθεσή μας σε άλλους ανθρώπους» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για την ανάγκη λήψης «έξυπνων μέτρων» τα οποία «θα κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά και να αποδέχονται τους περιορισμούς».

Έξυπνα μέτρα σε παραλίες και πάρκα – Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Εξηγώντας τι εννοεί ως «έξυπνα μέτρα», η επιδημιολόγος διευκρίνισε: «Υπάρχει δυνατότητα να ξέρουμε που υπάρχει κίνηση. Αν μπορούσαμε να ενημερώσουμε σε ποια πάρκα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και που δεν υπάρχει συρροή. Να ανακοινώνεται ανά μισή ώρα ότι μπορούμε να κινηθούμε στην τάδε παραλία ή στην τάδε περιοχή. Αυτό μπορεί να το κάνουν και οι δήμοι. Για να μπορούμε να αισθανόμαστε καλά».

Ταυτόχρονα, η Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι πρέπει να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ καθώς δημιουργείται συνωστισμός σε αυτά.

«Να ανοίγουν νωρίτερα, να κλείνουν αργότερα. Είναι δύσκολο, αλλά τι να κάνουμε. Πρέπει να υπάρξει λύση. Μελέτες στο εξωτερικό δείχνουν ότι τα σούπερ μάρκετ είναι χώροι διασποράς και ότι οι εργαζόμενοι είναι σε υψηλό κίνδυνο». Πρότεινε μάλιστα οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων καταστημάτων να υποβάλλονται σε rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Για λιανεμπόριο και σχολεία

Συμπλήρωσε δε ότι  πρέπει«να σκεφτούμε πως θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την οικογένεια μας. Η πρόληψη δεν αφορά πλέον μόνο τον κοροναϊό. Πρέπει να αφορά την ψυχική υγεία, την παχυσαρκία».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μετά τα μέσα Μαρτίου θα μπορούσε να ανοίξει το λιανεμπόριο «υπό όρους», τονίζοντας ότι πρέπει «να τεθεί το θέμα της δωρεάν χορήγησης αποτελεσματικών μασκών σε όλους τους εργαζόμενους».

Επιπλέον, δήλωσε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων θα πρέπει να γίνει σε δύο βάρδιες, πρωί και απόγευμα, επίσης με χορήγηση αποτελεσματικών μασκών.

Σχετικά με τα εμβόλια που τέθηκαν σε καραντίνα λόγω της βλάβης στο ηλεκτρικό του Κέντρου Υγείας Αθηνών, υποστήριξε ότι έπρεπε οι ιθύνοντες να βγουν και να εμβολιάσουν με αυτά άστεγους και χρήστες ώστε να μην πεταχθούν. «Δεν θα γλιτώσουμε την πανδημία εάν δεν εμβολιαστούμε» επισήμανε.

Τέλος, αναφορικά με το γεγονός, ότι αρκετά παιδιά πλέον νοσούν βαριά από κοροναϊό, είπε ότι «όταν έχουμε μεγάλο αριθμό παιδιών που εκτέθηκαν, κάποια από αυτά θα περάσουν τη νόσο πιο σοβαρά. Και βρέφη νοσούν, παντού στον κόσμο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024