
Μόλις 237 εκατ. εμβόλια θα παραδοθούν ως τον Μάιο σε αναπτυσσόμενες χώρες
O ΠΟΥ έχει κατηγορήσει τις πλούσιες χώρες ότι υπερσυσσωρεύουν εμβόλια
Περίπου 237 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 αναμένεται να παραδοθούν σε 142 χώρες έως τα τέλη Μαΐου μέσω του μηχανισμού COVAX, ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σήμερα είναι προγραμματισμένες διανομές εμβολίων σε Ανγκόλα, Καμπότζη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Νιγηρία.
Ο πρόεδρος της Γκάνα, Νάνα Ακούφο-Άντο, δήλωσε ότι η χώρα του, που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού με δόσεις του COVAX, σκοπεύει να εμβολιάσει 20 εκατ. ανθρώπους έως τα τέλη του 2021.
O ΠΟΥ είχε προηγουμένως κατηγορήσει τις πλούσιες χώρες ότι υπερσυσσωρεύουν εμβόλια και στερούν έτσι από τις αναπτυσσόμενες χώρες το σημαντικότερο όπλο κατά της πανδημίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
- Ημέρα Παλαιστινίων Κρατουμένων: Μία μέρα για εκείνους που «σαπίζουν» στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς δικαιοσύνη
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για Τζόουνς και Παναθηναϊκό – Επιβεβαίωσε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
- Κεφαλονιά: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια – Αναμένεται η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους
- Αρβανίτης: Η κτηνοτροφία και η οικονομία της Λέσβου καταστρέφονται
- Ο πρόεδρος Αούν προχώρησε σε διάγγελμα με αιχμές εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ
- «Έγδυσαν» πανάκριβη Porsche στο Λος Άντζελες – Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης
