Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλυπτά του Παρθενώνα : «Να επιστραφούν στην Αθήνα - Δεν αποτελούν έμπνευση για κανένα», λέει πρώην διαχειριστής του Βρετανικού Μουσείου

Γλυπτά του Παρθενώνα : «Να επιστραφούν στην Αθήνα – Δεν αποτελούν έμπνευση για κανένα», λέει πρώην διαχειριστής του Βρετανικού Μουσείου

«Θα ήμουν ευτυχής αν τα επιστρέφαμε (τα Γλυπτά του Παρθενώνα) στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι στις αίθουσες που εκτίθενται δεν αποτελούν έμπνευση για κανέναν», λέει ο Γκόρμλεϊ

Την άποψη πως πρέπει να επιστραφούν στην Αθήνα, τα γλυπτά του Παρθενώνα, εξέφρασε ο γλύπτης σερ Άντονι Γκόρμλεϊ, ο οποίος ήταν από το 2007 έως το 2015 από τους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου.

Ο Γκόρμλεϊ, θεωρεί ότι το Μουσείο, πρέπει να κάνει στροφή και να αναδείξει ως ατραξιόν του, τα εκθέματα από την Αφρική, όπως αναφέρουν οι Times,  επικαλούμενοι συνέντευξη του γλύπτη στο περιοδικό British Archaeology.

Ο ίδιος, μιλά απαξιωτικά για τα γλυπτά που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν, το 19ο αιώνα από την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν αποτελούν έμπνευση: «Θα ήμουν ευτυχής αν τα επιστρέφαμε στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι στις αίθουσες που εκτίθενται δεν αποτελούν έμπνευση για κανέναν».

Ο διάσημος γλύπτης, είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο πρέπει σταματήσει να έχει εμμονή με τον κλασικό κόσμο και να αναδείξει εκθέματα που έχουν υποτιμηθεί.

«Έχουμε μια από τις πιο πλούσιες συλλογές του κόσμου από όλες τις εποχές και τις έχουμε στοιβαγμένες σε μια αίθουσα μακριά από τα βλέμματα των επισκεπτών», ανέφερε προσθέτοντας πως για παράδειγμα υπάρχει απόλυτη υποεκπροσώπηση των εκθεμάτων από την Αμερική, Βόρεια και Νότια.

Με αφορμή την συνέντευξη, του πρώην διαχειριστή του, εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου είπε: «Το Βρετανικό Μουσείο υλοποιεί ένα μεγάλο σχέδιο ανακαίνισης έτσι ώστε να αναδείξει όλες τις συλλογές του με έναν νέο τρόπο».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024