Μακαρονάδα με κολοκύθα και πανσέτα
Συνταγή για χειμωνιάτικη και πλούσια μακαρονάδα.
Μια πλούσια και θρεπτική μακαρονάδα για τις χειμωνιάτικες μέρες.
Υλικά
650 γρ. κολοκύθα (σε κομμάτια)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. πανσέτα (κομμένη σε κύβους)
3 μικρά κρεμμυδάκια (εσαλότ) ψιλοκλομμένα
½ τσίλι (ψιλοκομμένο)
600ml ζωμό λαχανικών (ζεστό)
400 γρ. πέννες
Εκτέλεση
Σε ένα ζεστό τηγάνι βάλτε το λάδι και προσθέστε την πανσέτα. Ανακατέψτε λίγο και αφήστε τη να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για λίγο ακόμα. Προσθέστε το τσίλι και την κολοκύθα. Ανακατέψτε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τον ζεστό ζωμό και λίγο δεντρολίβανο και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Βράστε τα μακαρόνια και τελειώστε τα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας.
Σερβίρετε με παρμεζάνα.
- Οι Ναζί του Bauhaus: Oι συνεργάτες και οι χειρότεροι μεταξύ των πρωτοπόρων του ντιζάιν
- Τέλος οι εορτές, πίσω στη μάχη της ευρωκάλπης – Οι στόχοι και τα ζητούμενα των κομμάτων
- Όλη η Άστον Βίλα πάνω στον Μαρτίνες για το μεγάλο ματς της Πέμπτης
- Ουκρανοί στο εξωτερικό κατακεραυνώνουν τον Ζελένσκι – «Δεν τον εμπιστευόμαστε, δεν θα πολεμήσουμε γι’ αυτόν»
- Σημίτης: Η απώλεια του Φοίβου Ιωαννίδη αφήνει ένα κενό ποιότητας στο πολιτικό προσωπικό
- Φοιτητές κατέλαβαν το πανεπιστήμιο της Γάνδης – Ποια τα αιτήματα τους