Λόγω της Covid-19 και των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όσοι ασχολούνται με την ενοικίαση και την πώληση ιδιωτικών νησιών είχαν φέτος πολλή δουλειά. Σύμφωνα με τους New York Times η δραστηριότητά στον τομέα βρέθηκε μέσα στο 2020 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 χρόνων.

Για τους ίδιους λόγους, το ενδιαφέρον για το πολυτελές, τεχνητό νησί Blue Estate είναι μεγάλο.

Πρόκειται για μια πλωτή πόλη που θα κατασκευαστεί μέχρι το 2025 κοντά στις Μπαχάμες και η οποία έχει σκοπό να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στους πλούσιους κατοίκους της.

Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ λαμβάνει συνεχώς αιτήσεις για αγορά ακινήτων στο νησί όπου οι τιμές θα κυμαίνονται από τα 19.800 δολ. έως και το 1 δισεκατομμύριο.

Σε απόσταση 25 λεπτών με το αεροπλάνο από το Nassau, την πρωτεύουσα της κοινοπολιτείας των Μπαχαμών, και μόλις 90 λεπτά από το Μαϊάμι, το νησί θα έκταση περίπου όσο το μισό Μονακό και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 15.000 μόνιμους κατοίκους.

Μια  πολυτελής πλωτή πόλη
Όσοι καταφέρουν να αποκτήσουν μια θέση στο νησί θα απολαμβάνουν τον ήλιο πάνω από 340 ημέρες κάθε χρόνο, χάρη στην προνομιακή θέση του.

«Στην αρχή ανησυχούσαμε μήπως η πανδημία έχει αρνητικό αντίκτυπο στο έργο», δήλωσε ο Erik Schmidt του Blue Estate Group στο CNN Travel.

«Αλλά ευτυχώς τα πράγματα πήγαν πολύ διαφορετικά. Κάποιες από τις ζώνες του νησιού εξαντλήθηκαν ήδη και η ομάδα πωλήσεων κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί να προλάβει τα αιτήματα και τις ερωτήσεις».

Το Blue Estate θα διαθέτει επίσης μια σειρά από κλαμπ, πισίνες, παιδικές χαρές, αγορές, εστιατόρια, μπαρ και εμπορικές περιοχές.

Παρόλο που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο μπορεί να συνέβαλε η παγκόσμια πανδημία στην απόφαση πολλών να αγοράσουν ακίνητα στο Blue Estate, ο Schmidt λέει ότι πολλοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για τους «προσωπικούς ή επιχειρηματικούς περιορισμούς» που υπάρχουν πλέον στις χώρες καταγωγής τους.

Αν και η πλειονότητα των αγοραστών προέρχονται από τις ΗΠΑ, ορισμένα ακίνητα έχουν αγοραστεί από κατοίκους του Καναδά καθώς και της Ευρώπης και της Κίνας.

«Η δυσαρέσκεια ήταν πάντα και θα παραμείνει, λόγος για αλλαγή», προσθέτει ο Schmidt.

Η κατασκευή του νησιού δεν θα ολοκληρωθεί πριν το 2025 αλλά μερικά από τα ακίνητα ενδέχεται να είναι έτοιμα για παράδοση έως τα μέσα του 2023.

Το κινητό νησί
Αν και η θέση του στην θάλασσα της Καραϊβική σημαίνει ισχυρά ρεύματα, το νησί θα προστατεύεται με εξωτερικούς τοίχους μήκους 50 μέτρων που θα μειώνουν την ένταση των ακόμα και των μεγαλύτερων κυμάτων.

Θα διαθέτει επίσης αυτοματοποιημένο σύστημα τυφώνα που θα παρέχει στην κοινότητα ασπίδα εναντίον ισχυρών ανέμων.

Στο χειρότερο σενάριο, τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά θα επιτρέπου σε ολόκληρο το νησί μπορεί να «απομακρυνθεί» από τυχόν εισερχόμενες καταιγίδες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr